Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

„Zamisli bebin svijet“ - interaktivna izložba u Muzeju iluzija

Interaktivnom izložbom „Zamisli bebin svijet“ želimo vam približiti dio tih doživljaja i omogućiti da na trenutak uskočite u bebine cipelice, jer biti beba nešto je poput slijetanja na nepoznati planet na kojem je sve novo i drugačije
25. studenoga 2021. u 12:54 104 prikaza
Zamisli bebin svijet
Pogledajte galeriju 1/4

Naša odgovornost za bebe

S dolaskom prvog djeteta, svaki roditelj počinje razmišljati drugačije o svojoj odgovornosti u svijetu. Prvenstveno želi učiniti svijet svoje bebe boljim, ali ne samo svoje bebe, već svih beba koje dolaze na svijet i nasljeđuju ga. No, jedna osoba može učiniti samo malene korake u tom smjeru. Zato, zajedno, Pampers, stručnjaci i roditelji mogu učiniti više i to na nekoliko razina: od održive proizvodnje do neposredne bebine ugode u svakom trenutku.

Želja da bolje razumijemo

Da bismo mogli zaista shvatiti kako točno učiniti neposredan svijet bebe boljim, pokušajmo se na trenutak staviti u njezine cipelice. Bebin doživljaj svijeta puno je intenzivniji od našeg. Toliko iskustava nikada prije doživljenih. Zvukovi su reski i glasni, okusi su intenzivniji. Svaki osjet hladnog i toplog, hrapavog i glatkog, suhog i mokrog dramatično je naglašen (ovom dijelu smo posebno posvećeni). Vid je u najranijem djetinjstvu oštar samo u središtu vidnog polja na 30-ak cm udaljenosti. Kasnije, svaki prizor postaje mali spektakl boja, oblika i kretanja, a toliko stvari i bića prije su neviđena.

Razvoj vida, prepoznavanje predmeta, odnosi u prostoru, razvoj ravnoteže, sve su ovo senzacije koje beba razvija i postepeno usvaja tijekom prve godine života.

Zamisli bebin svijet | Autor : dr. sc. Sonja Alimović, edukacijski rehabilitator i dr. med. sub specijalistica pedijatrijske neurologije Sanja Pejić Roško

„Zamisli bebin svijet“ - Interaktivna izložba u Muzeju iluzija

Interaktivnom izložbom „Zamisli bebin svijet“ želimo vam približiti dio tih doživljaja i omogućiti da na trenutak uskočite u bebine cipelice, jer biti beba nešto je poput slijetanja na nepoznati planet na kojem je sve novo i drugačije. U jednom trenutku beba vam se počinje smiješiti više nego prije - prepoznaje lice, u drugom se posebno veseli dodavanju loptice – doživljava udaljenost, dok u trećem uživa u jednostavnoj igri skrivača (ku-ku!) – gdje doživljava postojanje predmeta. Sve su ovo različite stanice koje svaki roditelj prepoznaje, no moguće je pratiti razvojnu liniju i znanstveno objasniti zašto se baš te senzacije događaju u određenom trenutku razvoja. U definiranju ovih trenutaka, za potrebe izložbe, pomogle su nam dr. sc. Sonja Alimović, edukacijski rehabilitator i dr. med. sub specijalistica pedijatrijske neurologije Sanja Pejić Roško.

U „Beskonačnoj sobi“ moći ćete doživjeti prve senzacije koje beba doživljava još u majčinoj utrobi, „Kosa soba“ će vam pomoći da zamislite kako beba razvija ravnotežu, „Soba s bojama“ kako boje ulaze u bebin svijet, a imat ćete priliku kroz jedinstveno VR iskustvo doživjeti razvoj prve godine bebinog života iz bebine perspektive.

Zamisli bebin svijet | Autor :

Izložbu smo službeno otvorili Brunch eventom u srijedu 24. studenog u 11 sati, gdje je uzvanike kroz zamišljeni bebin svijet provela Marijana Batinić, voditeljica i Pampers ambasadorica, a projekt će  na brunchu i društvenim mrežama dodatno promovirati Anita Dujić, Mario Petreković, Ivan Šarić, Korana Gvozdić, Paula Sikirić, Ella Dvornik i Nikolina Minovska.

Roditelji, stručnjaci i Pampers zajedno stvaramo bolji svijet za bebe

Nas u Pampersu bebe istinski inspiriraju i motiviraju. Zajedno s roditeljima i stručnjacima posvećeni smo izgradnji boljeg svijeta za bebe danas i sutra. Kako bi one najradoznalije lakše istraživale, kreirali smo pelene-gaćice koje se brzo i jednostavno skidaju i navlače, kako bi one najsitnije dobile najnježniju zaštitu kreirali smo Pampers pure, pelene izrađene od vrhunskog pamuka, mekih vlakana na bilnoj bazi, a da bi one najpospanije bezbrižno spavale, sve naše pelene dermatološki su testirane i drže suhoću i do 12 sati. Zamislite… kožu koja je dvostruko tanja od vaše.

Interaktivna izložba „Zamisli bebin svijet“ otvorena je u Muzeju iluzija, Ilica 72, 10 000 Zagreb od 24.11. do 5.12. 2021.

Pampers je osigurao 50% popusta na sve ulaznice tijekom happy houra u subotu 27.11.2021. i 4.12.2021. od 9 do 13 sati

Zamisli bebin svijet | Autor : Neven Kružljak, P&G Commercial & Brand Lead, Baby Care Croatia and Slovenia

NEIZOSTAVNA NAMIRNICA
Svi smo je jeli kao djeca, ali žalit ćete ako ovo niste prije znali
Hrvatski Telekom
Temeljem korisničkih iskustava
Hrvatski Telekom osvojio nagradu za najbolju fiksnu mrežu