Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bucmasta ljepotica
Povratak na članak

Zaboravite tartufe, nova zavodnica je bundeva

Upravo miris pite od bundeve povećao je protok krvi u muškom spolnom organu za 40 %

Komentari 8

Avatar nekakav
nekakav
17:26 15.01.2011.

kome pak su tartufi fini?! probaš ih, želiš biti dio elite koja to jede, zaključiš da ti to nije fino, da su obični šampinjoni puno bolji, makar ih jedeš samo u pizzi, i to je to. tikva, odnosno buča, je daleko vrednija. zanmiljivo da u našoj državi ne možete dobiti poticaj a ni potporu za uljaru u međimurju, za bučino ulje, dok dalmatinci za maslinovo dobivaju bez ikakvog reda. od silnih milijuna izgradili vile, a uljare još nisu proradile, niti neće.

VL
SM
smjeskoh
17:52 15.01.2011.

Nekakav, baš me zanima gdje si to tartufe jeo kao šampinjone. Tartufi se koriste kao dodatak jelima, npr. naribaju se na tjesteninu, ili ih se dodaje uz biftek itd. Članak govori o navodnim afrodizijačkim svojstvima buče i tartufa, a ne komparira ih kao prehrambeni proizvod, kao što ne možeš miješati grejpfrut i rajčicu. A tartuf košta zato što je rijedak.

VL
OB
-obrisani-
20:56 15.01.2011.

Hm...prije svega ovo gore sto pise meni je bilo i prije poznato samo sto autor gornjeg texta nije naznacio da sve bundave namaju isti efekat.Npr. one jarko crvene sa tvrdim meso su najbolje...hehehe...naravno nisam isprobao nego govorim o onome sto sam cuo jos mozda i prije 35 godina od starijih muskaraca... Ono sto sam osobno isprobao a kada su u pitanju bundave je kompot!Nesto prekrasno!Vjerujte mi da onaj sto to prvi puta proba pamti to dok je ziv a ja ne samo da sam ga kusao nego ga danas i sam pripremam.

VL
Avatar bok
bok
21:44 15.01.2011.

Juha od buce (sorta \"Hokaido\") je nesto pre fino i zdravo. Prvi put sam bio skeptican (mislio na mesirace koje se daju svinjama), ali stvarno prefino. Cesto se priprema u Stajerskoj. Tamo gdje i puno rade bucino ulje.

VL
DU
Deleted user
02:51 16.01.2011.

Grbadeva, dvogrbadeva, jednogrbadeva, deva koje se sprema za udaju, BUN-DEVA = deva koja se buni ... a mi u Hrvatskoj imamo za ovo kaj srbostokavci tak zovu hrvatski naziv : BUČA .. a jelo se zove BUČNICA ... A to kaj se od mirisa pečene BUČE Talijanima diže rakcu - to nije ništa čundoga ... ti Lombardi koji nikada nisu naučili dobro latinski nego su ga pojednostavnili u talijanski, jedu i mačke ... valda im se i na diže racku ...

VL
SE
senior
08:38 16.01.2011.

Tko bi rekao da su slavonske svinje tako veliki gormani. Slavonci ih hrane bučama iliti bundevama. Vjerojatno je to uzrok kvalitete slavoskih suhomesnatih delicija.

VL
LI
liliZG
10:56 17.01.2011.

Eto nešto jeftino, a dobro i zdravo, .... svi smo uvijek buču smatrali jelom za svinje, a kad ono................

VL
IS
istvan
22:24 23.01.2011.

u mom detinjstvu posto sam narastao na salasu na severu backe mismo u jesen zakrzlyale prasice koje slobodno lutali u dvoristu hranili sa defektnim bundevama koji su rasli u kukuruzu i svi su ozdravili narasli i postigli velicinu kao onii zdravi hranjeni sa kvalitetnom hranom. a mi grickali semenke od bundeve nisam nikad cuo da neko boluje odnosno bolovao od bolesti prostate, i jeli uvece pecenu bondevu, ne sa secerom kao to danas cine gradska gospoda.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.