Zaboravite tartufe, nova zavodnica je bundeva
Upravo miris pite od bundeve povećao je protok krvi u muškom spolnom organu za 40 %
Komentari 8
Nekakav, baš me zanima gdje si to tartufe jeo kao šampinjone. Tartufi se koriste kao dodatak jelima, npr. naribaju se na tjesteninu, ili ih se dodaje uz biftek itd. Članak govori o navodnim afrodizijačkim svojstvima buče i tartufa, a ne komparira ih kao prehrambeni proizvod, kao što ne možeš miješati grejpfrut i rajčicu. A tartuf košta zato što je rijedak.
Hm...prije svega ovo gore sto pise meni je bilo i prije poznato samo sto autor gornjeg texta nije naznacio da sve bundave namaju isti efekat.Npr. one jarko crvene sa tvrdim meso su najbolje...hehehe...naravno nisam isprobao nego govorim o onome sto sam cuo jos mozda i prije 35 godina od starijih muskaraca... Ono sto sam osobno isprobao a kada su u pitanju bundave je kompot!Nesto prekrasno!Vjerujte mi da onaj sto to prvi puta proba pamti to dok je ziv a ja ne samo da sam ga kusao nego ga danas i sam pripremam.
Juha od buce (sorta \"Hokaido\") je nesto pre fino i zdravo. Prvi put sam bio skeptican (mislio na mesirace koje se daju svinjama), ali stvarno prefino. Cesto se priprema u Stajerskoj. Tamo gdje i puno rade bucino ulje.
Grbadeva, dvogrbadeva, jednogrbadeva, deva koje se sprema za udaju, BUN-DEVA = deva koja se buni ... a mi u Hrvatskoj imamo za ovo kaj srbostokavci tak zovu hrvatski naziv : BUČA .. a jelo se zove BUČNICA ... A to kaj se od mirisa pečene BUČE Talijanima diže rakcu - to nije ništa čundoga ... ti Lombardi koji nikada nisu naučili dobro latinski nego su ga pojednostavnili u talijanski, jedu i mačke ... valda im se i na diže racku ...
Tko bi rekao da su slavonske svinje tako veliki gormani. Slavonci ih hrane bučama iliti bundevama. Vjerojatno je to uzrok kvalitete slavoskih suhomesnatih delicija.
Eto nešto jeftino, a dobro i zdravo, .... svi smo uvijek buču smatrali jelom za svinje, a kad ono................
u mom detinjstvu posto sam narastao na salasu na severu backe mismo u jesen zakrzlyale prasice koje slobodno lutali u dvoristu hranili sa defektnim bundevama koji su rasli u kukuruzu i svi su ozdravili narasli i postigli velicinu kao onii zdravi hranjeni sa kvalitetnom hranom. a mi grickali semenke od bundeve nisam nikad cuo da neko boluje odnosno bolovao od bolesti prostate, i jeli uvece pecenu bondevu, ne sa secerom kao to danas cine gradska gospoda.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
kome pak su tartufi fini?! probaš ih, želiš biti dio elite koja to jede, zaključiš da ti to nije fino, da su obični šampinjoni puno bolji, makar ih jedeš samo u pizzi, i to je to. tikva, odnosno buča, je daleko vrednija. zanmiljivo da u našoj državi ne možete dobiti poticaj a ni potporu za uljaru u međimurju, za bučino ulje, dok dalmatinci za maslinovo dobivaju bez ikakvog reda. od silnih milijuna izgradili vile, a uljare još nisu proradile, niti neće.