Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pametna kupnja

Za cijenu kilograma sira u Austriji kupili dva kilograma u Mađarskoj

'Kupovina'
''
23.06.2011.
u 13:54

Najveće razlike u cijeni zabilježili su na kilogramu polutvrdog sira (najjeftiniji pronađeni sir) čija cijena u Austriji iznosi 73,71 kn, dok je u Mađarskoj 33,14 kn

Zanimljivu usporedbu napravio je portal Supermarketi.info: istražili su cijene 33 artikla u Konzumu u Hrvatskoj, Mercatoru u Sloveniji, u Billi u Austriji, CBA i Auchan marketu u Mađarskoj i te Maxi marketu u Srbiji. Najveće razlike u cijeni zabilježili su na kilogramu polutvrdog sira (najjeftiniji pronađeni sir) čija cijena u Austriji iznosi 73,71 kn, dok je u Mađarskoj 33,14 kn. Razlika je zapanjujućih 40,57 kuna po kilogramu. Ekstremno velike razlike u cijeni od čak 44,83 kune, zabilježili su i na instant od 200 g - najpovoljniju je opet u Mađarskoj, a najnepovoljniju u Austriji. Po cijeni češnjaka Hrvatska je najpovoljnija (24,99 kuna kg), dok je u Austriji 66,64 kn. U društvu artikala s razlikama preko 40 kuna pridružilo se i ekstra djevičansko maslinovo ulje čija je najpovoljnija cijena (29,38 kuna) pronađena u Sloveniji, a najnepovoljnija (63,44 kuna) i u ovom slučaju u Austriji.

Komentara 4

DU
Deleted user
15:03 23.06.2011.

sir??? ne znam sad da li VL govori o istoj kvaliteti sira ili samo usporeduje cijene preko interneta... to vam je kao kod automobila, kupite automobil namjenjeno za spanjolsko ili madarasko trziste pa ga usporedite s onim koji je namjenjen svicarskom, njemackom ili austrijskom? Usporedite samo kvalitetu plastike u unutrasnjosti, i zamislite da ste usporedili sve i jedan djelic na autu. I svatno je tako, pcev od serafcica do motora i karoserije... Tako vam je VL i kod sira... Tako da mozete Vi urednici kod VL otici u madarsku ili Konzum u Hrvatskoj kupiti sir, napraviti sliku kako vam je ukusan (slicno kao i ministar za zdravstvo iz japana kako jedene rajcicu iz fokusime) i napisite jos jedan izvrstan text na internetu koji cemo mi onda komentirati. Jel VL sir sad radi za madarski sir??? pa VL je austrijski list... :-) bar jedna stvar stima, ne gleda se tko je ciji, business is usual!!

OB
-obrisani-
15:28 23.06.2011.

mađarski sir je uvijek bio odličan, baš kao i salame i kolači...sve je tamo puno ukusnije još od vremena jugoslavije, kad smo u mađu išli u shoping.

Avatar GERO2
GERO2
15:50 23.06.2011.

Skup je Hrvatima sir svugdje kad scheiss verdinnen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije