Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gdje izaći za blagdane

Za Božić noć i ne mora biti tiha: Evo gdje su dobri koncerti i partyji u Hrvatskoj

Koncerti za Božić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/3
23.12.2013.
u 07:54

Donosimo pregled najvažnijih zabavnih programa u hrvatskim gradovima (bez Zagreba), koji se odvijaju u večerima 24., 25. i 26. prosinca. Svima kojima je božićni izlazak svetinja mogu naći obilje zabave za sebe

Božićni blagdani vrijeme su svojevrsnoga "posta" od tulumarenja, dani u kojima svoju težnju za izlascima i socijalizacijom oblikujemo u obitelji, prepuštajući se opuštanju i proslavi u intimnijem krugu i aktivnostima za trpezom punom delikatesa.

Ako, pak, u sljedećem razdoblju ne želite odstupiti od svoga ritma večernjih obilazaka, a k tome ste i voljni podijeliti čestitke "svim na zemlji", ima mjesta koja su otvorena i na Badnjak i na Božić i na blagdan Svetog Stjepana, na vašu svekoliku radost.

Premda su izbor i ponuda suženi, uzevši u obzir i činjenicu da su prigodne svečanosti u mnogim hrvatskim gradovima kulminaciju imale u tjednu koji je završio s prvim danom zime proteklog vikenda, zvučna imena koja će raditi za ove praznike ipak jamče da će oni koji izađu biti zadovoljeni u svojim potrebama za kvalitetnim izlaskom.

Donosimo stoga pregled najznačajnijih zabavnih programa za predstojeće božićne dane, odnosno utorak, srijedu i četvrtak. Ponuda vrijedi za veće hrvatske gradove, izuzev Zagreba, i odnosi se na već definirane termine izvođača i događaje koji su reklamirani. Koncerti, partyji i tematske večeri na koje se pozivamo dijelom su zasnovane i na informacija iz Večernjakove regionalne dopisničke mreže, te nikako nisu sve što se diljem zemlje odvija za blagdane.

BADNJAK

U Splitu već prijepodne za Badnjak u tamošnjem Hrvatskom narodnom kazalištu izvodi se balet Orašar, Pjotra Iljiča Čajkovskog, najizvođenije djelo toga žanra u svijetu.

U klubu Kocka žestoki Overflow svira od 23 sata, a Neno Belan sa svojim Fiumensima točno od 23.59 izvodit će svoje najbolje melodije u klubu O'Hara, na tradicionalnom badnjačkom koncertu. “Ostanite uz njega i noćas, kada odu svi...”

U Šibeniku je u Inside klubu u 23 sata nastup klape Babalubam, a Sick Swing Orchestra nešto ranije, od 21 sat, izvodi svoje "bolesno dobre" swing, dixie i blues standarde.

Dubrovčani i njihovi gosti "na tom mladom ljetu veselit će se" uz Jasmina Stavrosa, koji će im prvi, koncertom 24. prosinca od 23 sata u Culture Clubu Revelin, zaželjeti sretan Božić.

Osječanima je na repertoaru Badnje večeri veliki O2 Underground Xmas, elektronski party u aranžmanu domaćeg pionira elektronske glazbe Petra Dundova. Početak je u 22 sata.

U Puli je sve tri blagdanske večeri, od 24. do 26. prosinca, aktualan program Rock Tarata, tradicionalni i najveći adventski koncertni maraton u Hrvatskoj, a i šire, koji traje od 18. i završava s krajem godine 31. prosinca. Za Badnjak tako u šatoru na trgu Portarata od 20 sati nastupa Big Wave, Božić je rezerviran za domaći bend Dogma, a iduće večeri ukazuju se Neno Belan&Fiumens.

Za Varaždince je u Barflyju provod neminovan uz živ(ahn)i nastup Mladena Burnaća i Dore Sakač, a iste je večeri u Caffe baru Elephant zabava uz tzv. Deranžiranje. U Sisku je večer uoči Božića "otrovna", budući da u Cafe baru Default od 21 sat svira bend Poison Ivy.

BOŽIĆ

Dubrovčanima već od 11 sati u šatoru ispred Cele pjeva Trio Talir.

U primoštenskoj je Aurori te večeri legendarni Željko Bebek, tjerat će “sve marš na ples”, a u Zadru Tomislav Bralić i Klapa Intrade u Arsenalu “pojit će melodiozno u "tihoj noći" pred Štefanje.

U splitskoj Vanilli tradicionalni božićni koncert održava Sandi Cenov, dajući “ljubav za sve, za bolje dane”, a gostima diskoteke F1 Crvena Jabuka pjevat će i kako "sanja Bijeli božić, da jednom dođe u moj grad…"

ŠTEFANJE

Centrom Zamet u Rijeci "prašit" će Parni Valjak, koncert neuništivih rockera Akija, Husa i ostalih garantirani je spektakl, a je li “sve još miriše na nju” (ne misli se na puricu, op.a.), može se čuti i provjeriti od 20 sati.

Vanilla Club u Varaždinu pohodi Slobodan Vasić, najavljen kao "kralj zabave i popularnih hitova". Izbor može biti i predstava, u HNK Varaždin u 20 je sati na Sceni Zvonimir Rogoz - Bogi Ivač Znova, u režiji Ljubomira Kerekeša.

U Bjelovaru je u školsko-sportskoj dvorani u četvrtak od 20 sati koncert Klape i Tambure, s nastupima Klape Kampanel i Klape Bjelovar, te Bosutskih Bećara i Mirka Švende Žige.

Iste je večeri i u obližnjoj Koprivnici koncert renomiranih glazbenica - u Rooster Pubu od 20.30 blagdane će toplijima učiniti glasovi dua Meritas te Jelene Radan.

Karlovac ugošćuje u Mods caffeu u 21 sat jazz gitarista Gorana Ilića i vokalnu solisticu Astrid Kuljanić, na koncertu hrvatskih glazbenih napjeva i sevdalinki, kao i pjesama u jazz i etno aranžmanu.

U osječkom Kinu Slavija Ajs Nigrutin i drugi eminentni hip hoperi "bacaju rime" na najavljenom "Partiju godine".

Prigodne i specijalne programe za blagdane priređuju i kafići, klubovi, diskoteke, u navedenim kao i drugim gradovima i mjestima u cijeloj Hrvatskoj, nudeći obilje zabave, omogućujući građanima da su dobre volje i veselja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije