Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte!

Za bolji užitak: Ovi savjeti pomoći će vam da pojačate svoje seksualno samopouzdanje

Ljubavni par, ilustracija
Pixabay
24.02.2024.
u 19:26

Za pad samopouzdanja ispod plahti može biti 'kriva' emocionalna trauma, prekid veze ili nedovoljno prakse-

Postoji jedna tema o kojoj se mnogi od nas uvijek boje razgovarati, a to je samopouzdanje ispod plahti. Mnogima nedostaje seksualno samopouzdanje i mogu postojati različiti razlozi za to: emocionalna trauma, bol, nedovoljno prakse, prekid veze i još mnogo toga. Sve što je potrebno je odvraćanje pažnje od takvih stvari i neke zdrave navike da se oprostite od negativnih misli koje bi mogle ometati vaš rad u spavaćoj sobi. Evo nekoliko dobrih savjeta koji će vam pomoći da vratite svoju seksualnu samouvjerenost, piše Pinkvilla.

Pokušajte biti prisutni u trenutku: Mnogi ljudi zarobe se u negativnim mislima tijekom seksa i počnu brinuti o tome kako će izgledati, kakav će izraz lica napraviti ili jesu li se partneru svidjeli njihovi seksualni pokreti, i tako izgube osjećaj. Budite u trenutku i počnite se fokusirati na zadovoljstvo kako biste izgradili samopouzdanje u spavaćoj sobi. Ako previše razmišljate ili prihvaćate negativne osjećaje, to će samo izazvati stres zbog uspješnosti. Obratite pažnju na svoja tjelesna iskustva i vježbajte svjesnost kako biste vratili svoje seksualno samopouzdanje.

VEZANI ČLANCI: 

Upoznajte sebe: Ako nemate odgovarajući odnos sa samim sobom, što znači da ne znate što vam se sviđa, a što ne sviđa, i ako s tim niste iskreni, tada će vas to prekidati dok se upuštate u seksualnu aktivnost i kočiti vašu izvedbu, u konačnici gurajući vaše seksualno samopouzdanje prema dolje. Prepoznajte što vas pali, koje stvari volite, a što jednostavno ne volite i zauzmite stav za povećanje seksualnog samopouzdanja.

Promijenite svoj proces razmišljanja: Nedostatak seksualnog samopouzdanja je samo strah koji vas muči u vašoj glavi. Ovo samo ubija vaše raspoloženje, ali i vašu strast i učinak. Strah vas terorizira do te mjere da se čak i ne osjećate uzbuđeno. Izrazite svoje misli i postavite si pitanja poput: 'Čega se treba bojati?', 'Što je najstrašnije što se može dogoditi?' ili 'Zašto i kako je nastao ovaj problem?'. Potkrijepite svoje odgovore dokazima i izbacite negativnost iz glave. Samouvjereni stav proizlazi samo iz optimističnih misli, stoga uvijek obratite pozornost na to kako se osjećate i o čemu razmišljate.

VEZANI ČLANCI: 

Prestanite razmišljati o prijašnjim iskustvima: Neka od ovih iskustava mogu biti nevjerojatna, dok neka mogu biti katastrofalna. Shvatite da vaša prošlost nema nikakve veze s vašim sadašnjim i budućim učinkom. Ako ostanete zarobljeni u tim osjećajima, tada će se vaša energija transformirati i to će u konačnici utjecati na vaš ljubavni život. Ako ste prošli kroz težak seksualni period, nemojte se uzrujavati i paničariti i, što je najvažnije, nemojte biti grubi prema sebi. Razbistrite glavu i pridržavajte se stvari koje volite kako bi sve uspjelo.

O ovim stvarima muškarci i žene zapravo razmišljaju tijekom seksa, tvrdi istraživanje:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije