Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GASTROPUTOPIS SLANOG&SLATKOG

Wroclaw, grad dobrih patuljaka

wroclaw
Foto: Slano&Slatko
17.08.2016.
u 16:46

Nekadašnji Breslau, Wrocław nije samo grad koji je promijenio državu i ime, taj je grad i promijenio stanovništvo, a danas u njemu živi i 250 patuljaka

Gorna Koščak donosi nam priču o Poljskoj i Wroclawu koji je dom za više od 630.000 ljudi, ali i više od 250 patuljaka. Neki od njih “žive” na javnim mjestima, dok su drugi skriveni pa podjednako često iznenade turiste i stanovnike grada, a svaki ima svoju priču. Nedaleko od glavnog trga Ryneka koji je jednak danas kao i u 13. stoljeću, nalazi se ulaz u čarobni svijet patuljaka. Nekada simbol borbe protiv režima, a danas ih je čak 250 diljem grada. Dočekat će vas gdje se najmanje nadate, a svaki ima ugrađen GPS lokator, da ne – odluta. Nekadašnji Breslau, Wrocław nije samo grad koji je promijenio državu i ime, taj je grad i promijenio stanovništvo, te postaje zanimljiv slučaj grada koji je arhitektonski nasljednik njemačkog Breslaua, a etnički nasljednik danas ukrajinskog Lviva. Više pročitatjte u subotnjem broju Salnog&Slatkog uz Večernji list.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije