Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Wine ViP Event dolazi u svoju Rijeku

Wine Vip Event
26.02.2024.
u 14:08

Nakon turneje po Dalmaciji, Wine Vip Event dolazi u svoj grad - Rijeku, gdje će 28. veljače 2024. godine domaćin događaja biti Grand Hotel Bonavia. Ovaj jedinstveni događaj, u organizaciji agencije Ricerca Mercato pod vodstvom Dantesa Begića, već osmu godinu nastavlja svoju misiju okupljanja HoReCa sektora i gospodarstvenika srodnih djelatnosti s ciljem podizanja izvrsnosti ponude i usluge hrvatskog ugostiteljstva i turizma.

Naglasak događaja je na hrvatskim proizvođačima i prezentaciji lokalne gastronomije uz popratni edukativni program, koji vlasnicima, voditeljima i djelatnicima ugostiteljsko-turističkih objekata daje mogućnost usvajanja novih znanja i upoznavanje s aktualnim trendovima, za najbolju pripremu predstojeće sezone i još uspješnije poslovanje.
Dodatna posebnost ovog eventa, na kojoj se ustraje svih godina, je besplatan ulaz gostima i sudjelovanje na edukacijama, te stručnim radionicama, a kotizacija za čašu je humanitaran prilog i iznosi minimalno 5 eura, dok će sva prikupljena sredstva biti donirana Ligi protiv raka Primorsko-goranske županije.

Svečano otvaranje riječkog izdanja Wine Vip Eventa je u 14 sati, a edukativni dio programa započinje stručnim panelom o kvaliteti enogastronomije Kvarnera i Hrvatske,a istaknuti sudionici su direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa, direktorica Gastronauta Karin Mimica i vlasnik restorana Rivica Dražen Lesica, a panel je moderirati poznati enogastro novinar Edi Prodan, nakon kojeg slijede za struku raznolika i korisna predavanja, među kojima se ističe radionica Kako degustirati vino kao profesionalac, koju će voditi Kristijan Harjač, najbolji hrvatski sommelier za 2023. godinu. 

Gosti će moći uživati i u degustacijama proizvoda niza domaćih i regionalnih izlagača, a više informacija o programu i predavačima moguće je saznati na web stranici dantes.biz i na društvenim mrežama organizatora Wine Vip Eventa. 
Sudjelovanje na eventu je uz pozivnicu i prethodnu prijavu na erol.vip.event@gmail.com za sve sudionike HoReCa sektora (ugostitelje, hotelijere, veleprodaju i distributere hrane i pića, te specijalizirane trgovine).
Partneri projekta su Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera, Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Hrvatska turistička zajednica, Alexander Commerce, RB Auto Renault i Grand Hotel Bonavia, dok su pokrovitelji Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede. 

U susret konferenciji, utorak 27. veljače, bit će održana donacijska večera u konobi Ribica na Kantridi, u organizaciji Wine Vip Eventa s partnerima i prijateljima. Sljedove pripremaju kuhari konobe Ribica, Marko Lučić Chef PIK Vrbovec, Doris Vlah Chefica koja kuha za Dukat President Hrvatska i kuhari veleučilišta PAR, a za stručno uparivanje s vinima pobrinut će se aktualna brončana hrvatska sommelierka Monika Neral, dok će program voditi sommelier WSET 3 razine Jure Andrijašević.

Potporu uspješnoj realizaciji donacijske večere dali su konoba Ribica s Kantride, PIK Vrbovec, Dukat Hrvatska, Pepas savijače, Alexander Commerce, Ščurek vina, Degrassi vina, Prelac vina, OPG Dean Prodan, Matić vina, Veleučilište PAR, Premium začini, Červar i Rheos maslinova ulja.
Uplaćene donacije bit će uplaćene za podršku i pomoć radu Lige protiv raka Primorsko-goranske županije.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije