Wiener Schnitzel: Samo je jedan ispravan način za pripremu slavnog bečkog odreska, ali barem prilog možete birati
Originalni bečki odrezak priprema se od najboljeg komada telećeg odreska čija debljina mora biti između 5 i 7 milimetara. Krušne mrvice ne smiju se "utiskivati" u meso, a kad pohate odrezak (uvijek jedan po jedan!) pomičite ga da se stvore mjehurići u tavi. To je siguran način da na mesu dobijete fino naboranu, hrskavu površinu.
Komentari 14
Ja ga radim od svinjetine i utiskujem mrvice.... Fali mi bečke škole....
Jedini ispravan nacin je kak ga ja volim, odnosno kak ga moja mama dela. I sad sam potpuno ziher da bum dobil kilu pluseva, jer svi volimo onak kak mama kuha.
ja nisam vidjela teletine u dućanu već godinama, malo je bilo 2020 kada naši proizvođači babybeefa nisu mogli svoje proizvode proslijediti na talijansko tržite zbog lockdowna... pa smo vidjeli i to čudo.... u običnim mesnicama ima samo nešto zvano junetina... koja više liči na staru kravu nego june...
Ne 140-160 grama svaki, već 180g ukupno. Ne, nije ulje uljane repice ili šmalc, već je tri svinjske masnoće i nije od 5 do 7 milimetara, već je ravno 4 milimetra. Dajte idite pisati o cipelama ili ispraznim putovanjima, a gastronomiju ostavite profesionalcima!!!
radi se o djelu buta koji se zove fikando.mekan je i kao naravni odrezak u tavi ili na roštilju.termička obrada traje par minuta sa svake strane.bude li prepečen bit će žilav.frikando nikako ne preporučujem peči u komadu jer će biti suh i žilav dok će pirjan na povrču i bjelom vinu biti prava poslastica.
Jel su to oni iz studentske menze sa crvima?
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Teletinu se danas može kupiti jedino kad dobiješ na lotu