Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lijepa i u ljetne dane

Vruće vam je i kosa vam se lijepi po vratu? Isprobajte ove ljetne frizure

kosa
Foto: Thinkstock
1/4
12.06.2014.
u 13:21

Većina stilista vjeruje da je paž frizura (dužina iznad ramena) sa slojevito šišanim pramenovima najbolji stil za žene nakon tridesete godine.

Kovrčava kosa ljeti je teško ukrotiva i dobiva na volumenu (postaje 'metličasta'), što onemogućava oblikovanje.

Zato je vrlo važno da je njegujete namjenskim preparatima(šamponom i regeneratorom za omekšavanje kovrča). Ako želite stvoriti vlažan izgled kose, onda koristite sprej s morskom soli, ili nanesite na nju malo laka koji će vam pomoći da omekšate kovrče i bolje ih definirate.

Baletna punđa

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Ovaj tip frizure savršeno izdužuje lice i podjednako je primjeren za boravak na plaži i večernje izlaske. Počešljajte se, pokupite kosu u visoki konjski rep, uvijte ga na tjemenu i pričvrstite ukosnicama.

Vječni paž

Ovaj tip frizure savršen je za sve vremenske prilike, a osobito za ljeto. Izaberite varijantu u kojoj su pramenovi nejednakih dužina. Utrljajte malo gela (ili kristala) između dlanova i prođite rukama kroz kosu kako biste oblikovali lepršav i namjerno neuredan izgled. Također, pomoću kreme za kosu ili briljantina, kosu možete priljubiti uz glavu. Većina stilista vjeruje da je paž frizura (dužina iznad ramena) sa slojevito šišanim pramenovima najbolji stil za žene nakon tridesete godine.

Elegantna kratka kosa

Ona je uvijek idealna za ljeto. Štoviše, omogućava da – primjenom gela, pjene, silikona ili regeneratora u spreju – često mijenjate stil. Ako je namažete gelom ili kremom za kosu, dobit ćete 'wet look', koji će uvijek biti uredan i elegantan. Alternativno, možete se poigrati s teksturom kose – napraviti jež frizuru, podignuti samo šiške gelom, ili samo pramenove na potiljku. Sjajno, zar ne?!

Visoki rep

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Visoko pričvršćen konjski rep definitivno zateže lice i pomlađuje. Osim toga, to je vrlo praktična frizura za visoke temperature. Samo, nemojte previše zategnuti kosu, jer ćete oštetiti pramenove, a možete izazvati i glavobolju!

>>Ne znate što biste s kosom? Isprobajte ove ljetne trendove

>>Evo kako biti lijepa i osjećati se svježe na plus 30

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije