Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fashion.hr

Rijetko su prve kolekcije doista besprijekorne, a baš se to dogodilo kod Marije i Silvija

Ivkić kolekcija
Foto: Jure Peršić
1/11
19.03.2014.
u 16:10

S najviše se pažnje čekaju Kulušić i Ivkić

Prošle godine Perwoll Fashion.hr na svom je natječaju za mlade modne dizajnere Lift by Perwoll osobito bio na dobitku: dvoje mladih dizajnera, studenata TTF-a, Marija Kulušić i Silvio Ivkić prvi put su se tada predstavili javnosti i od prve – pobijedili!

Ne bi to nama bilo toliko uzbudljivo da nije jednoglasne ocjene da su im kolekcije pokazane prošle sezone PFHR-a bile sjajne. Rijetko kad se događa da prve kolekcije budu doista besprijekorne, dizajnerski izuzetno zrele i k tome atraktivne, a baš se to dogodilo kod Marije i Silvija. Zato se njihova moda i na predstojećem Perwoll Fashion.hr-u čeka s posebnim zanimanjem.

Svoju lanjsku kolekciju Marija Kulušić dizajnerski opisuje kao “složeni minimalizam”. Na prvi se pogled i ne vide brojni detalji, važni za njezin rukopis. Iako je dojam minimalistički, nikad posrijedi nije čista ploha tkanine. Kaput zato zna biti sastavljen od čak 50 krojnih dijelova!

Foto: Arhiva Fashion.hr

Za novi Perwoll Fashion.hr Marija Kulušić priprema reviju “Tendencije” čiji poticaji dolaze od čuvene grupe Exat 51, i jednako čuvene serije međunarodnih izložbi “Nove tendencije” kojima se nastavlja hrvatska avangardna scena. Marija je u međuvremenu diplomirala kostimografiju na TTF-u, profilirajući se očigledno u autoricu koja ozbiljno promišlja o modi.

Vidjet će se to u teksturama njezinih modela koje želi učiniti živopisnima, a ne plošnima. Tu su i neočekivani spojevi materijala te konstrukcije koje podsjećaju na arhitekturu, osobito onu exatovca Vjenceslava Richtera.

Silvio Ivkić upravo je snimio i kampanju za svoju hvaljenu kolekciju “Circle of Protection” čije je lice Claudia Antičević iz Talia Modela.

Foto: Jure Peršić

– Naslov jasno kaže da želim obraniti crnu boju od bilo kojeg negativnog značenja, a kakva se crnom često pridaju. Crna može biti zavodljiva i može bez problema biti jedina boja u kolekciji – pojašnjava Ivkić.

Dokazao je to lani kad je dobio sjajne modne kritike. Naravno da je zadovoljan zbog toga. Uz studij mode na trećoj godini TTF-a, i on, dakako, priprema novu kolekciju za Perwoll Fashion.hr.

– Kolekciju sam nazvao “Empyreal”, što znači “nebeski” iako s nebom u smislu nebeskog plavetnila nema veze. Iznova je sve crno. Prisjeća nas početka 14. stoljeća kad se crna boja počela nositi na dvorovima Francuske, Engleske i Španjolske. Taj se trend do 16. stoljeća proširio na sve europske dvorove. Usklađujem to, dakako, sa svojom estetikom – kaže Ivkić.

>>'Pariz me oduševio, ali nema mi do mamine spize i mog Lastova'

>>Martina Felja - dizajnerska zvijezda koja odijeva zvijezde

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije