Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljekovito bilje

Vrijeme je proljetnih poslastica - znate li razliku između ljekovitog medvjeđeg luka i opasne đurđice?

Ljekovito bilje
Shutterstock
22.03.2023.
u 10:41

Posebni prilog – Ljekovito bilje potražite u četvrtak 23. ožujka na dar uz Večernji list.

Priroda skriva pravo bogatstvo ljekovitog bilja. Još od davnina, naši stari skupljali su anđeliku, badelj, bijeli i crni sljez, kim, komorač, korijandar, matičnjak, mažuran, miloduh, neven, timijan, ljupčac i brojne druge.

Iako su danas mnoge vrste zaboravljene, stolisnik, šipurak, gospina trava, glog i kadulja i danas se koriste, a upravo je bilje rješenje za brojne zdravstvene probleme. Ljekovito bilje i pripravci na bazi ljekovitog bilja kao što su čajevi, tinkture, sokovi i kupke posebno su važni za održavanje zdravlja.

Posebni prilog – Ljekovito bilje donosi peludne kalendare za kontinentalnu Hrvatsku i Dalmaciju i 10 najmoćnijih saveznica iz prirode - s čajem od matičnjaka smanjite stres i umor, s koprivom 'očistite' organizam, a s bosiljkom prevenirajte i bakterijske infekcije. No iako priroda skriva pravo bogatstvo ljekovitog bilja, trebamo biti oprezni jer skriva i ''uljeze''. Vrijeme je samoniklih proljetnih poslastica, no znate li razliku između lišća ljekovitog medvjeđeg luka, đurđice te "biljnog arsena" mrazovca?

Požurite na kioske u četvrtak 23. ožujka kako biste osigurali svoj primjerak priloga Ljekovito bilje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije