Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Seks

Vrijeme je da ih razbijemo: 7 mitova o seksu za koje ste mislili da su istiniti

Shutterstock
02.10.2018.
u 07:45

Jeste li krišom odmjerili veličinu stopala frajera kojeg ste tek upoznali? Ništa od toga, morati ćete promijeniti taktiku...

Žene su seksualna bića - tvrdi za Cosmopolitan Meika Hollender, autorica knjige "Get on Top" i suosnivačica brenda "Sustain" koji se bavi seksualnim zdravljem.

Muškarci imaju jači seksualni nagon od žena

Brojna znanstvena istraživanja pokazala su da je seksualna žudnja jednaka u oba spola, ali veća je vjerojatnost da će tijekom spolnog čina ženski spol doživjeti višestruke orgazme.

Lubrikanti su za stare gospođe

Pogrešno. Zahvaljujući lubrikantima intenzitet orgazmičkog uzbuđenja višestruko se pojačava. Prema iskustvu koje u komunikaciji s potrošačima ima brend za proizvode za intimnu njegu "Lola" žene svih dobi vole kad u spavaćoj sobi stvari teku "glatko". Također, proizvođač kondoma "Skyn Condoms" tvrdi da su milenijalke objeručke prihvatile seks s lubrikantima i da su uvijek opremljene.

Pogledaj frajeru broj cipela i znat ćeš što ima u gaćama

Kada bi barem bilo tako jednostavno! Autorica knjige "The Intimacy Solution", dr. Erika Schwartz, tvrdi da ne postoji znanstveni dokaz kojim bi se potkrijepilo ovo, u narodu duboko ukorijenjeno vjerovanje. Štoviše, istraživanje provedeno na više od stotinu muškaraca pokazalo je da veličinu penisa ni na koji način ne možemo procijeniti na temelju veličine stopala.

Stavi dva kondoma i miran si

Dva kondoma i jedan penis loša su kombinacija. Tijekom seksa trljat će se jedan uz drugoga, a to boli! Posve kontraproduktivna metoda koja u stvarnosti povećava rizik od trudnoće i zaraze spolnom bolešću.

Žensko "špricanje" je mit

Istraživanje provedeno 2013. godine kaže da nije. Štoviše, oko 54 posto žena doživjelo je tijekom orgazma tzv. žensku ejakulaciju (mala količina bjelkastog sekreta) ili špricanje (obilno otpuštanje uglavnom urina).

Analni seks je bez rizika

Isključivo kad je u pitanju strah od trudnoće, tvrde liječnici. Kad su u pitanju spolne bolesti analni seks bez zaštite dobar je način da ih dobijete. Na prvom mjestu je zaraza HPV virusom, a u stopu ga slijede HIV, herpes te ostale česte spolne bolesti. Stoga, prije upotrebe dobro zaštitite!

Seksualne igračke su za perverznjake

Naprotiv. Kreativnost i raznolikost najbolji su začin seksualnih igrica "običnih" parova. Igračke su odličan odabir želite li razbiti svakodnevnu rutinu u spavaćoj sobi. Stimulacija vibratorom podsjetit će vas kako su izgledali prvi orgazmi s vašim partnerom, a sami ćete najbolje otkriti koji model, brzina i dodir vam najbolje odgovaraju.

...I za kraj jedan mit koji to nije:

Možete biti alergični na njegovo sjeme. Znanost je potvrdila da u rijetkim slučajevima ženski organizam može loše reagirati na proteine u muškom ejakulatu. Alergijska reakcija vidljiva je odmah ili čak nakon sat vremena, a manifestira se u obliku otekline, crvenila, svrbeža, boli ili pečenja. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

SS
stjepan.stjepanovic.5
21:31 06.10.2018.

što se tiče veličine penisa vrijedi uzrečica,tko ima velike šake ima velike testise ,a tko ima velika stopala ima velike CIPELE.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije