Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra ideja

Voda u uhu: Pomaže li zaista skakutanje na jednoj nozi i kako je se riješti

Shutterstock
12.08.2019.
u 21:35

Postoji nekoliko načina kako riješiti višak vode u uhu, a dok su neki općepoznati, drugi uključuju izradu prirodnih kapi

Ovo je vrlo česta pojava koja se događa nakon boravka u vodi, moru ili bazenu. Osim što se radi o vrlo iritantnom stanju, voda u uhu može izazvati i razne zdravstvene komplikacije. Odnosno, može doći do upale uha. 

Protresanje glave 

Foto: Shutterstock

Prva stvar koja je svima poznata je protresanje glave ili nagnuta glava u smjeru ramena i skakutanje na jednoj nozi. Ovaj postupak nekada pomogne, ali nekada i ne. 

Pomoć ruke

Drugi poznati način je stvaranje vakuuma s rukom pritisnutom na uho. Ako ne uspije iz prve, postupak se može ponoviti nekoliko puta.

Sušilo za kosu

Foto: Shutterstock

Može se leći na stranu uha u kojem se nalazi voda i pustiti da gravitacija odradi svoje i da voda sama izađe. Također, sušilo za kosu može biti vrlo korisno, ali treba paziti da zrak ne bude prevuć. Na najnižoj temperaturi fen se udalji i pomiče se naprijed-nazad. 

Prirodne kapi 

Mogu se napraviti i kapi od alkoholnog octa i vode u omjeru 1:1. Alkohol će poslužiti da voda ispari, a ocat će spriječiti rast bakterija. Važno je da se stavi nekoliko kapi, a nakon pola minute glavu treba nagnuti glavu bočno. 

Ako ništa ne pomaže, ne preostaje ništa drugo nego otići do liječnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije