Vlasnik Michelinove zvjezdice u Hrvatskoj: Kad smo dobili zvjezdicu izbacili smo couvert
U splitskom restoranu “Zrno soli” kažu da couvert ne poslužuju uvijek, već, recimo, kada je gužva pa gost mora dulje čekati. Tada ga počaste da nešto “gricne”
Komentari 6
Nista nije besplatno, niti koristenje toaleta, niti casa vode, sve to placamo ali uracunato u cijenu kao i konobara i kuhara...samo je razlika kod couverta ta sto njega placas duplo.
koje su to fore "predračun" Odmah sumnjivo .al normalno porezna nema pojma 😆
Jedne prilike sam doma pravio dobru večeru. Sve sam kupio u trgovini i na tržnici. Plavac mali 2 boce (460 kn) Aperol (75) Proseco (95), Averna (120). Kraba (150) Škampi (180) Škarpina (250). Salata, dezert... Dvoje odraslih i dvoje dijece, sve ukupno 1400 kuna. Dobra hrana je uvijek skupa. Dva puta godišnje se može priuštit.
sto ce nam michelin zvjezdice kad 0.01% Hrvata si moze prijustiti takve restorane.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Dakle, jedan ugostitelj je opisan kao ciničan, drugi kao simpatičan. E pa, s pravom! Onaj čovjek što je izveo goste na večeru i dao račun u novine pred nekih dva tjedna, 99,99 posto sigurno je to bio upravo restoran Foša. Toliko da se zna, budući da Večernji to očito ne želi ili ne smije napisati. Izvrsna riba, sve drugo preskupo u odnosu na kvalitetu hrane i usluge, baš kao parking u Zadru, te pomalo prevarantski, baš kao oni sitni pečenjari s kojima se uspoređuje. Umjesto da se uspoređuje s boljim restoranima u koje se računa. Na taj način nikad nebude zaradil Michelinovu zvjezdicu za koju mu zapravo fali samo malo galantnosti i necicijašenja, a s njom bi automatski otpala neželjena, prijezira vrijedna klijentela jer bismo mi, neuki i škrti kontinentalci odmah na ulazu znali da je tu za nas preskupo, a ne tek nakon što sjedneš i proučiš cjenik, pa se onda, kaj, dižeš od stola i veliš, oprostite na smetnji, malo ste nam preskupi?