Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Vježbanjem i fizikalnom terapijom do zdravije kralježnice

Bačve na Žitnjaku
Foto: Luka Klun
1/2
PR
Autor
PR članak
19.07.2013.
u 15:15

Kandidatkinja Vlatka Pavić u našem projektu svakodnevno odlazi na fizikalnu terapiju kako bi umanjila bolove u kralježnici

Zagrepčanka Vlatka Pavić prijavila se u naš projekt «Estetikom do zdravlja» - koji Večernji list provodi u suradnji s partnerima Croatia zdravstvenim osiguranjemPoliklinikom Croatia zdravstveno osiguranje i centrom ljepote Le Studio - upravo zbog bolova u vratnoj kralježnici, ukliještenog živca te ukočenosti mišića i trnaca u lijevoj ruci. Nakon pregleda kod fizijatrice prim. Astrid Marčić, dr. med., gđa. Pavić počela je ići na fizikalnu terapiju pod nadzorom fizikalne terapeutice Zorice Penave.

- Pravi učinak gđa. Pavić, kao i ostali pacijenti, osjetit će tek desetak dana nakon prestanka terapije. Važno je da usvoji vježbe koje sada izvodi pod nadzorom terapeutkinje i da ih nakon završetka terapije izvodi i kod kuće. Prevencija i edukacija te svakodnevno vježbanje najvažniji su elementi za poboljšanje stanja.

Stoga je naša terapeutkinja podučila gđu. Pavić zaštitnim pokretima u profesionalnim i svakodnevnim aktivnostima s ciljem da se poštede segmenti kralježnice. Jedan od takvih zaštitnih pokreta je, primjerice, podizanje tereta ispravljene kralježnice, raspoređeno nošenje tereta u obje ruke, pranje zuba i umivanje u položaju iskoraka i slično – kaže prim. Astrid Marčić, dr. med.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?