Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Put pod noge

Vještice, vampiri i duhovi među atrakcijama Gardalanda u listopadu

Noć vještica
Foto: Pixsell
01.10.2014.
u 16:15

Sve vještice u “ilegali”, vampiri, strašila, princeze pretvorene u žabe, ljubitelji bundeva i šišmiša... vrijeme je!

Gardaland od prvog vikenda u listopadu otvara sezonu zabave na temu noći vještica – Halloweena – kada je omiljeni zabavni park ukrašen scenografijom tipičnom za tu prigodu.

Sve je u znaku bundeva, klasja, sjenica i divovske paučine, a posjetitelji mogu i na “groblje”, gdje ih čekaju iznenađenja od kojih se “ledi krv u žilama”, a adrenalin skače. Gardaland će odjekivati zastrašujućim zvukovima od koji se “diže kosa na glavi”, a među 40 atrakcija iza svakog ugla vrebaju duhovi, kosturi, vampiri...  

Pa ako još imate snage i volje za jurnjavu raptorom, krilatim rollercoasterom – navalite. Za sve koji dođu maskirani, čekaju ih popusti na ulaznice. Gardaland je najveći zabavni park u ovom dijelu Europe i atrakcije u njemu prilagođene su dobi djece. No, nipošto nemojte precijeniti svoje mogućnosti i odabrati onu koja bi vam pokvarila dan zabave. Park se otvara u 10 sati. Računajte na gužvu. SAVJET: Ako ste u prigodi, isplati se posjetiti i Parco natura Viva te Safari park u kojem se životinje slobodno šeću, kao i Park dinosaura s maketama u prirodnoj veličini. (Best Travel, 2 dana, 590 kuna)     

Zazvonite na Otoku želja će vam se ispuniti

Bledsko jezero biser je slovenskih Alpa okružen planinskim vrhovima, a na sredini jezera smjestio se otočić na kojem je crkva sv. Marije. Provozajte se do otoka brodićem, a legenda kaže – ako zazvoni zvono na crkvici, želja će vam se ispuniti. S bledske utvrde puca jedinstven pogled na jezero i okolicu, a kada ste već tamo, preporučujemo da kušate izvrsna vina u tamošnjoj vinariji. Obiđite i Bohinjsko jezero i Ribčev Laz sve do ušća Save Bohinjke u jezero i kamenog mosta te crkvu sv. Ivana Krstitelja. SAVJET: Jednodnevni izlet bez ulaznica za muzeje i vožnja brodom 155 kuna (Best Travel)    

Graz, jesenske izložbe u Štajerskoj metropoli

Zeleno srce Austrije, Štajerska i njezina metropola Graz sjajna su destinacija za jednodnevni ili dvodnevi posjet. Svake godine krajem rujna ondje se održava manifestacija Kulturna jesen u Štajerskoj s nizom zanimljivih izložbi, predavanja, koncerata ... Sam Graz vrijedan je pažnje, od šetnje Herrengasseom do glavnog trga, sve do “prijateljskog izvanzemaljca”, muzeja moderne umjetnosti uz Muru i Gornjeg grada do kojeg – na 102 m visine – možete pješice, liftom kroz stijenu, uspinjačom...SAVJET: Ne propustite gastronomsku ponudu koja se temelji na jabukama, bundevama, bučinu ulju i odličnom Vulcano pršutu (Autoturist, 100 kuna)     

SAVJET: Ako ste u prigodi, isplati se posjetiti i Parco natura Viva te Safari park u kojem se životinje slobodno šeću, kao i Park dinosaura s maketama u prirodnoj veličini. (Best Travel, 2 dana, 590 kuna) 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije