Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super metode

Vizažistica koja se riješila akni otkriva: Ove tri popularne stvari nikako ne preporučujem za kožu

Instagram
05.05.2020.
u 07:00

Patila je od akni i to kao odrasla, a sada otkriva trikove za sjajnu i meku kožu koju možete postići u samoizolaciji.

Karantena je mnogima ostavila loše posljedice za kožu, a razlog za to je promjena prehrane, rutine spavanja, stres i nedostatak vitamina D. Ella Gorton (26) vizažistica je iz Salforda, a akne je dobila kada je imala 21 godinu. Svoju borbu s istim dijelila je na društvenim mrežama, pa tako sada nakon što ih se riješila, dijeli savjete drugima s raznim problemima na koži, prenosi MSN.

"Koža je naš najveći organ i povezana je s hormonima i probavom. Alkohol, gluten, šećer i brza hrana mogu jako utjecati na probavni sustav, a samim time se to pokazuje i na koži."

Možda mislite kako će svakodnevni piling, maska i krema održati vašu kožu čistom i sjajnom, ali ima puno navika koje zapravo samo postaraju kožu. "Ne kažem da treba potpuno prestati jesti neke namirnice, ali preporučam balansiranu prehranu."

Kako u samoizolaciji nosimo manje šminke, Ella kaže da je sada pravo vrijeme za raditi na koži i otkriva razne trikove.

Kako skinuti trajni lak kod kuće saznajte u videu:

Hidratacija
Oni koji imaju suhu kožu često koriste veću količinu kreme za lice, ali to baš i nema smisla. Treba vam vodica za lice, Ella preporuča s ružinim laticama jer odgovara svim tipovima kože, smanjuje crvenilo i razne upale. Zatim dodajte hijaluronsku kiselinu, a na kraju kremu za lice. Količina kreme neka bude kao jedno zrno graška. 

Zaštitni faktor
Najjeftiniji i najjednostavniji način za spriječiti starenje kože. Vrlo je bitno stavljati zaštitni faktor na lice, a mnogi misle da se to treba raditi samo kada odlaze na plažu, što je potpuno pogrešno. Oni koji koriste agresivnije proizvode za njegu lica bi pogotovo trebali pri svakom izlasku iz kuće zaštiti kožu.

CSA metoda
C je za vitamin C, S za SPF odnosno zaštitni faktor, A za vitamin A. Ella preporuča korištenje seruma s vitaminom C i zaštitni faktor ujutro, a serum s retinolom i vitaminom A u večernjoj rutini njege lica. Retinol ubrzava obnavljanje stanica kože, pa samim time pomaže u oporavku od akni i ožijaka.

Postoje i tri stvari koje Ella nikako ne preporuča.
Maramice za skidanje šminke

"Odmah ih bacite", naglašava Ella. Pune su kemikalija kako bi ostale navlažene u pakiranju, a i ne skidaju kvalitetno šminku.

DIY maske za lice
Ljudi koriste namirnice iz kuhinje i stavljaju ih na kožu. Voće u maski za lice? Radije ga pojedite. "Nepotrebno je stavljati masku na lice jednom tjedno, dovoljno je jednom mjesečno ovisno o tome kako se koža ponaša."

Piling
"Pilinzi uništavaju kožu ako su pregrubi, a čestice mogu ostati na licu, zatvoriti pore i stvoriti prištiće. Preporučam kemijski piling od kojeg ćete osjetit lagano škakaljanje po licu jer uklanja mrtve stanice kože."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije