Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Više od polovice žena nezadovoljno je svojim izgledom

Mnoge su svjesne imperativa mladosti koje nameće kozmetička industrija, ali ne mogu se tomu othrvati...
10. travnja 2013. u 11:20 0 komentara 7 prikaza
olivia munn (1)

Svi imamo nedostatke, stoga je tajna ljepote i privlačnosti u načinu kako se ona nosi. Da je samopouzdana osoba i lijepa, svjesno čak 88 posto žena. Ipak, da ne bi sve bilo tako jednostavno, više od polovine žena nije sretno kako izgleda i zbog toga su vrlo nesigurne, otkrilo je istraživanje tvrtke za proizvodnju organske kozmetike Pai.

Kada je žena zaista lijepa?

To ne ovisi o mladosti ni o izgledu, već ljepota dolazi do izražaja kada žena zrači samopouzdanjem, a žene su najčešće priznale da ta faza nastupa kada prihvate sve što imaju i s time se počnu ponositi...

– Postoji cijeli niz žena koje nisu opsjednute starenjem ili izgledom, a istodobno žele izgledati najbolje što mogu – kazala je jedna ispitanica.

Put u nezadovoljstvo

Kozmetička industrija u kampanjama potiče žene da postanu opsjednute izgledom i idealom vječne mladosti, što je pravi put u nezadovoljstvo.

Zato kreatorica preparata za njegu kože u Pai-ju Sarah Brown ženama poručuje da umjesto pokušaja da izgledaju deset godina mlađe, posvete se ideji da izgledaju dobro i osjećaju se fantastično u vlastitoj koži. Dodala je da su i njoj u dobi od 37 godina ljudi počeli govoriti da je vrijeme za uživanje u životu i dobrom osjećanju prošlo i da se treba prepustiti – starenju.

– Kozmetička industrija trebala bi početi slaviti ljepotu u svakoj dobi i pomoći izgradnji zdrave slike o izgledu s pozitivnim porukama ljepote – zaključuje Brown, piše Daily Mail.

 

Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.