Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Više od polovice žena nezadovoljno je svojim izgledom

Mnoge su svjesne imperativa mladosti koje nameće kozmetička industrija, ali ne mogu se tomu othrvati...
10. travnja 2013. u 11:20 0 komentara 8 prikaza
olivia munn (1)

Svi imamo nedostatke, stoga je tajna ljepote i privlačnosti u načinu kako se ona nosi. Da je samopouzdana osoba i lijepa, svjesno čak 88 posto žena. Ipak, da ne bi sve bilo tako jednostavno, više od polovine žena nije sretno kako izgleda i zbog toga su vrlo nesigurne, otkrilo je istraživanje tvrtke za proizvodnju organske kozmetike Pai.

Kada je žena zaista lijepa?

To ne ovisi o mladosti ni o izgledu, već ljepota dolazi do izražaja kada žena zrači samopouzdanjem, a žene su najčešće priznale da ta faza nastupa kada prihvate sve što imaju i s time se počnu ponositi...

– Postoji cijeli niz žena koje nisu opsjednute starenjem ili izgledom, a istodobno žele izgledati najbolje što mogu – kazala je jedna ispitanica.

Put u nezadovoljstvo

Kozmetička industrija u kampanjama potiče žene da postanu opsjednute izgledom i idealom vječne mladosti, što je pravi put u nezadovoljstvo.

Zato kreatorica preparata za njegu kože u Pai-ju Sarah Brown ženama poručuje da umjesto pokušaja da izgledaju deset godina mlađe, posvete se ideji da izgledaju dobro i osjećaju se fantastično u vlastitoj koži. Dodala je da su i njoj u dobi od 37 godina ljudi počeli govoriti da je vrijeme za uživanje u životu i dobrom osjećanju prošlo i da se treba prepustiti – starenju.

– Kozmetička industrija trebala bi početi slaviti ljepotu u svakoj dobi i pomoći izgradnji zdrave slike o izgledu s pozitivnim porukama ljepote – zaključuje Brown, piše Daily Mail.

 

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.