Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
više je njima manje

Više novca ne čini ljude sretnijima, pogotovo ako su neurotici

novac
VL FOTO
11.06.2012.
u 14:56

Nisu zadovoljni visinom dodatnih prihoda te novac doživljavaju kao sredstvo mjerenja uspjeha i neuspjeha, a ne kao pomoć za lagodniji život

Istraživanje sveučilišta Warwick pokazalo je da više zarađenog novca ne znači i veću sreću, pogotovo ako ste neurotik. Osim što se češće susreću s negativnim emocionalnim stanjima, ljutnjom ili depresijom, mogu postati vrlo nezadovoljni povećanjem vlastite plaće ili povišicom ako nisu u skladu s njihovim očekivanjima. Zanimljivo, što imaju veću plaću, ljudi s neurotičnim ponašanjem bit će nezadovoljniji svakom novom povišicom.

– Kad imaju mala primanja, povećanje plaće neće ih zadovoljiti jer nisu dobili koliko su očekivali. Dakle oni to vide kao djelomičan neuspjeh i to zapravo umanjuje njihovo zadovoljstvo životom – kaže voditelj istraživanja Eugenio Proto te dodaje da rezultati studije sugeriraju kako je novac danas postao više sredstvo za mjerenje naših uspjeha ili neuspjeha nego sredstvo za lagodniji život, prenosi Medical Daily.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije