Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Više nego poželjni: Kondomi ne smanjuju uživanje u seksu

I muškarci i žene u jednakoj se mjeri slažu da je upotreba kondoma poželjna, pa čak i ugodna.
24. siječnja 2013. u 10:30 6 komentara 16 prikaza
Kondomi
Foto: Reuters/PIXSELL

Možda navlačenje kondoma u vrtlogu strasti nije najromantičnije, ali velika većina ljudi svjesna je spolno prenosivih bolesti i rizika od neželjene trudnoće. Stoga su spremni na korištenje zaštite, a iznenađujuće čak polovina muškaraca i žena smatra da je siguran seks \"vrlo uzbudljiv i ugodan\", otkrili su znanstvenici u istraživanju na ispitanicima od 18 do 59 godina. Međutim, isto je ocijenjen i nezaštićen seks bez kondoma, piše Daily Mail

- Muškarci vjerojatno češće nego žene kupuju i koriste kondome. Više je za žene važno da postanu upoznati s kondomima koje koriste sa svojim partnerom, tako da i one mogu donositi odluke koje povećavaju sigurnost i zadovoljstvu svojih seksualnih iskustava - smatra Debbie Herbenick sa sveučilišta Bloomington u Indiani. 

Bez obzira na sve američka studija dokazala je da muškarci nemaju problema u održavanju erekcije kod stavljanja kondoma. Ujedno studija poomaže osvješćivanju važnosti zaštite prilikom seksa, ali i formiranja poruka koje će zasigurno pomoći u borbi sa spolno prenosivim bolestima i infekcijama, ali i prenošenjem HIV-a.

- Razumijevanje značaja upotrebe kondoma pruža priliku ljudima koji kondome smatraju neugodnim da se obrazuju jer nedostatak upotrebe može dovesti do spolno prenosivih infekcija, a koje su značajan rizik po vaše zdravlje - smatra Irwin Goldstein, urednik časopisa The Journal of Sexual Medicine.

 

Predsjednik Zoran Milanović
junak našeg doba
Piše Miljenko Jergović: Zoran Milanović, javnost bez medija
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • james49:

    Protestiram na objavljivanje ovakvog protukatoličkog objavljenog članka u najkatoličkijim novinama u Hrvatskoj! Fuj, kako Vas nije sram objavljivati ovakove gadosti!!!!!

  • Lebron Petrovic:

    Je kad mu se stavi jaknica mali je tužen i neće delati !

  • A1ibaba:

    Kakav glup tekst.Razlika sa kondomom i bez kondoma je ogromna.