Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BERAČI PAMUKA

Victoria's Secret izrabljivao siromašnu afričku djecu

'WORLD RIGHTS NO USA, FRANCE, AUSTRALIA.   A model walks the runway at the Victoria\'s Secret Fashion Show in New York City, New York, USA. 10/11/2010  BYLINE UPI/BIGPICTURESPHOTO.COM:   REF:938 (JA )
'BIGPICTURESPHOTO.COM/BigPictures'
15.12.2011.
u 23:22

Victoria's Secret je pod sloganom ''dobro za žene, dobro za djecu koja o njima ovise'' prije nekoliko godina prodavala posebnu liniju donjeg rublja uz tvrdnju kako se kupnjom poboljšava život siromašne afričke djece

Poznati svjetski brend luksuznog donjeg rublja Victoria's Secret suočen je s optužbom da u procesu proizvodnje izrabljuje siromašnu i zlostavljanu djecu iz Afrike, prenosi Daily Mail.

Ugled tvrtke koja je imidž izgradila najglamuroznijim revijama koje redovno nose najpoznatije svjetske manekenke okaljan je optužbama istražitelja iz Bloomberg News Agency (BMA) koji tvrde kako u skupljanju i obradi organskog pamuka, a to je materijal koji modni brend ponosno ističe na svojim etiketama, sudjeluju djeca koja za svoj mukotrpni rad nisu plaćena. Mali Afrikanci, od kojih su neki stari samo devet godina, pamuk skupljaju u nepodnošljivim uvjetima na poljima siromašne Burkine Faso. Taj se pamuk kasnije pod pokroviteljstvom programa ''Fair trade'' izvozi u Indiju i Šri Lanku gdje se koristi u proizvodnji popularnog donjeg rublja.

Istražiteljski tim BMA proveo je šest tjedana u Burkini Faso te otkrio kako na imanjima za uzgoj pamuka rade posvojena djeca farmera kojima je uskraćeno redovno školovanje i bilo kakva novčana naknada. Da cijeli slučaj bude još gori, Victoria's Secret je pod sloganom ''dobro za žene,dobro za djecu koja o njima ovise'' prije nekoliko godina prodavala posebnu liniju donjeg rublja uz tvrdnju kako se kupnjom poboljšava život siromašne afričke djece.

Glasnogovornik najvećeg američkog brenda za donje rublje izjavio je kako u tvrtki optužbe shvaćaju ozbiljno te da je izrabljivanje djece u suprotnosti s njihovim principima. Victoria's Secret u vlasništvu je korporacije Limited Brands i samo prošle godine zaradila je profit od gotovo šest milijardi dolara.

Komentara 3

BO
bomba
03:20 16.12.2011.

To neka vijest. Pa odavno se zna da bogate kompanije iskorišrtavaju djecu za svoj rad. Pa sjetimo se izrade Adidas lopte koja se proizvodi u Indiji, pakistanu, Bangladešu, Vijetnamu i svim tim siromašnim državama na području Azije u kojima djeca glavni dio posla obave a zato ili nisu plačeni ili su potplačeni. Afera Bata u Africi ili cijela je afrika poligon za izrabljivanje pa onda idemo u latinsku ameriku gdje je situacija slična. I tko to radi takve stvari. Pa bogati da bi bili još bogatiji a siromašni nisu u mogučnosti takvo što napraviti. I zato ako se pobune u tim državama od kojih zavise zapadnjački bogataši onda se tim vladama pripisuju svakakve stvari kako bi se ušutkali. Iza takvih bogatuna stoje političari i vlade najmočnijih sila i ako podigneš glavu tvojoj zemlji prijeti rat i uništenje. zar nije bilo do sada tako a izgleda bit će i u buduće.

Avatar Bjeda
Bjeda
08:44 17.12.2011.

Manekenstvo-prostitucija na nivou

EX
excell
20:37 18.12.2011.

djeca moraju od malena učiti privređivati ,a ne sjediti doma kod compa i na povišeni ton roditelaj prijetiti sa kojekavim telefonima i kojekvim tetama sa debelim guzamam.....naši roditelji istu su od malena bili korisni ako su živjeli na selu moralili su ići raditi u polje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije