Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Veza s kolegom? Može, ali pod određenim uvjetima

flert
Photos.com
08.02.2010.
u 13:30

Na poslu provodimo najviše vremena pa je logično da tamo najviše komuniciramo s ljudima. Nije stoga neobično da vam se netko svidi. No, treba imati na umu određena pravila.

Najviše vremena provodite na poslu i logično je da tamo susrećete najviše ljudi i provodite s njima najviše vremena? Sviđa vam se kolegica ili kolega iz susjedne sobe? Netko s kim surađujete svakodnevno? Nema ništa loše u tome da pokušate, no nužno je pridržavati se nekih pravila.

Pravila o hodanju na poslu nisu ista u svim tvrtkama. Neke tvrtke to podržavaju, neke zabranjuju, a neke čak potiču. Najprije se raspitajte odobrava li vaša tvrtka veze među svojim zaposlenicima. Nakon što ste to provjerili, dobro razmislite ima li veza koju imate na umu potencijal i je li vrijedna rizika u koji biste mogli dovesti svoju karijeru i reputaciju. Ne zaboravite da je raskid puno teži ako i dalje morate raditi zajedno.

Ako odlučite nastaviti sa svojom vezom u uredu, budite otvoreni prema svojim kolegama i šefovima. U ovakvim situacijama najgore je skrivati i lagati. Posebno zato što će većina kolega ionako shvatiti, ili barem naslutiti što se događa. Naravno, "sočni" detalji nisu potrebni, odnosno čak su i nepoželjni. Prepričavanjem detalja mogli biste lako naškoditi svom ugledu.

Romantične prepiske elektroničkom poštom izbjegavajte ili barem nemojte koristiti službene adrese za to. Uvijek je opasno dopisivati se službenom elektroničkom poštom jer se takva pošta često provjerava. Zasigurno ne želite da netko od kolega, možda sasvim slučajno, pročita neku od takvih poruka ili da one postanu "javne".

Ne dopustite da vas nova zaljubljenost ponese, nego prema kolegi / partneru ostanite i dalje strogo profesionalni. To znači da u poslovnom krugu nema nadimaka ili tepanja na kakva ste navikli kod kuće. Pripazite da ne posvećujete svu pažnju samo jedno drugom. Važno je održati jednaki kontakt sa svim kolegama.

Ako veza ne uspije, bit će svakako stresno dolaziti na posao, barem neko vrijeme. No, stres ćete umanjiti ako se na vrijeme dogovorite da ne ogovarate jedno drugo pred ostalim kolegama. Jednostavno se razdvojite i ostanite dostojanstveni i profesionalni, posebno pred drugima.

Dakle, ako ne možete izdržati i uistinu želite pokušati s kolegom/kolegicom, nemojte se ustručavati. No, imajte na umu ove savjete!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije