Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dizajnerski profil

Versace: Talijanska modna kuća poznata po seksu i drami

versace (1)
Arhiva VL
17.11.2012.
u 08:00

Gianni Versace izgradio je svoje carstvo na supermodelima ‘90-ih, a nakon njegove smrti uzde je preuzela sestra Donatella. Iako joj je trebalo nekoliko godina da se oslobodi, danas je zvijezde obožavaju

Brend kojeg nije briga za cvijeće i nježnost, već je kao svoj zaštitni znak odabrao glavu ozloglašene Meduze, osnovao je 1978. pokojni Gianni Versace. Ova talijanska modna kuća od samih početaka bila je utjelovljenje naglašenog seksepila i glamura, a nakon smrti obožavanog Giannija (ubijen je 1997. u Miami Beachu), dizajnerske uzde preuzela je njegova sestra Donatella.

Na početku, nakon smrti brata, sve što je on napravio bilo mi je nedodirljivo, poput hrama, posebno. Bilo me strah išta mijenjati i nikako nisam mogla pronaći svoj kreativni glas. Bio je to i kraj ‘90-ih, moda je postala suzdržanija, a ono po čemu smo mi bili poznati više nije bilo moderno”, prisjeća se Donatella.     

Ona danas nadzire sve linije pod imenom Giannija Versacea, od ready-to-wear kolekcija preko muške odjeće do jeftinijih kolekcija. Estetika brenda ostala je ista otkad je na njegovom čelu ova platinasta plavuša, no nasljednica kuće Versace posljednjih nekoliko godina pretvara brend iz pomalo partijanerskog i divljeg u kreacije zaslužne crvenog tepiha. Novi izgled ulašteniji je, no prepoznatljivi detalji poput traka, pribadača i visokih (i niskih) izreza ostali su dio potpisa talijanske modne kuće. Kako bi svoj brend održala profitabilnim i za vrijeme financijske krize, Donatella je potaknula razvijanje lifestyle segmenta te otvaranje dizajnerskih hotela u Australiji i Dubaiju.

Neke od najpoznatijih haljina na svijetu (crna sa sigurnosnim pribadačama koju je nosila Elizabeth Hurley, kultna zelena haljina s dubokim dekolteom Jennifer Lopez), rad su upravo Versaceovog dizajnerskog studija, a danas su Donatellini vjerni klijenti Angelina Jolie i Brad Pitt, Jamie Foxx, Madonna i Kate Hudson. Većinski vlasnik tvrtke Donatellina je kćer Allegra, kojoj je Gianni ostavio 50 posto svog brenda!     

Ovu jesen Donatelline junakinje slave gothic chic. Dramatična šminka, motivi križeva, baršun i svila, tamno kamenje ušiveno na korzete i kožne suknje čine upečatljive detalje ove opake revije. Kolekcija je temom bila vrlo slična netom predstavljenoj haute couture kolekciji, a ostala je vjerna omiljenoj Versace silueti pješčanog sata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije