Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdani u domu poznatih

Vedran Mlikota: Kći Leona me opelješi svakog Božića

bjelovar
Foto: Damir Špehar/PIXELL
1/3
22.12.2013.
u 12:03

Dragim osobama uvijek pokloni neku sitnicu, a njegova mezimica na prvom je mjestu

Pred 1200 posjetitelja u petak je u bjelovarskoj sportskoj dvorani održan 11. tradicionalni Božićni gala koncert. Svojim nastupom publiku su počastili Massimo Savić, Matija Dedić, gala orkestar s Alanom Bjelinskim na čelu, Amerikanka Deborah Woodson i mnogi drugi. Massimo ne skriva da se Božiću raduje kao malo dijete.

– Da ga nema, trebalo bi ga izmisliti. U rodnoj Istri Božić se uvijek normalno slavio i išlo se na polnoćku. Jasno, sedamdesetih godina je znao kroz vitraj u crkvu doletjeti pokoji kamen tvrdokornih linijaša, no uvijek se slavio – prisjeća se Massimo. Na Badnjak bor kiti s kćeri Mirnom, dok je supruga Eni zadužena za pripremu hrane. Pokloni su mu sporedna stvar.

– Kupujem praktično. Ako mi se potrga putna torba, aufinger na kojem furam odijelo, onda se to kupuje. Rukavice, čarape... Možda tu i tamo koji parfemčić – otkriva glazbenik.

Božićni koncert u Bjelovaru obično ima i svoj dramski štih, a za njega je ove godine bio zadužen Vedran Mlikota. Blagdane će provesti u svom Zagvozdu.

– Sjedi se uz vatru na kominu, kuća se pospe slamom. Lože se badnjaci, izmole molitve, jede se riba, pije vino iz bukare i sjedi cijela obitelj koja je u tom trenutku okupljena. Za ostale se molimo. Tako je do polaska na polnoćku. Nijedan Božić nisam propustio biti doma na kominu na kojem su sjedili i moji pradjedovi, djedovi, otac i nadam se da će tako i ostati – otkriva Mlikota. Dragim osobama uvijek nešto pokloni, a kći Leona je na prvom mjestu.

– Njoj sam već kupio poklon. Opelješi me svakog Božića. Ali to su mi najdraža pelješenja! – radosno će Mlikota.

Američko-njemačka gospel pjevačica Deborah Woodson, koja je drugi put nastupila u Bjelovaru, kazala je da je jednom pogriješila i pristala pjevati na sam Božić.

– Sve je pošlo krivo. Naime, željeli su da izvodim sve samo ne božićne pjesme. Strašno! Kako možeš slaviti Božić, a ne pjevati Kristu? – kaže Woodson.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
08:04 23.12.2013.

Jel to ona kći koju nije htio priznati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije