Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljeto iz snova

Večernji list pomaže vam otkriti gdje se skriva vaše ljeto iz snova

Večernjakov prilog Putovanja
Foto: VL
15.06.2018.
u 16:21

Opet na Jadran ili vas možda čeka neka nova, neočekivana avantura? Što sve možete pronaći u ljetnoj ponudi, doznajte u velikom prilogu Večernjeg lista

Na samom smo početku ljetne sezone. Ugostitelji već sad trljaju ruke u iščekivanju zarade, ali lako je moguće da će se ove godine iznenaditi. Kao što će Večernjakov prilog Putovanja pokazati u ponedjeljak 18. lipnja, opcija je više nego ikad dosad, a avanture čekaju svuda oko nas.

Više od dva milijuna naših građana lani je turistički putovalo unutar zemlje. Velika većina, dakako, na plavi Jadran. Tamošnji ih domaćini očekuju i ove sezone. Domaći su, uostalom, uz Nijemce, tradicionalno najbrojniji jadranski gosti. Za hrvatske turiste bore se i Turska i druge mediteranske zemlje jer ovo je vjerojatno posljednja sezona koju jadranski domaćini mogu mirno čekati. Ugovori su s partnerima sklopljeni, mnoge rezervacije potvrđene i domaći bi turizam snažan povratak Turske ove godine mogao tek okrznuti. Dogodine? Ovisi o našim turističkim radnicima. S Jadrana, nažalost, već stižu vijesti o tri kilometra vožnje taksijem za 150 kuna, o decilitru soka od naranče za 50 kuna, porciji rižota za 280 kuna i sličnim nebulozama. Zaboravlja se da gost takvu cijenu plaća samo jednom. I ne vraća se, odlazi dalje. Recimo, u Grčku, u kojoj će domaćin počastiti pićem i za ceh od desetak eura. Više pročitajte u novom broju magazina Putovanja.

Donosimo i reportažu iz New Yorka – grada u kojem možete obaviti najbolji šoping na svijetu; pročitajte i priču o Istanbulu i Parizu, gradovima koji su terorizam uspjeli ostaviti iza sebe, te kako provesti ljeto, a da ne odete na more – u unutrašnjosti Hrvatske bez gužvi i nervoze.

Isplanirajte ljeto iz snova uz Večernjakov prilog Putovanja na dar. Svoj pregled potencijalnih avantura i nezaboravnog odmora potražite u ponedjeljak 18. 6. uz Večernji list.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije