Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vječna ljubav

Valentinovo za bračne parove koji su 45 i više godina u braku

Valentinovo za parove koji su 45 godina u braku
Foto: Branimir Bradarić
1/5
15.02.2014.
u 11:38

Najviše bračnog staža među okupljenim parovima, po 61 godinu, imali su Štefica i Dragan Bekić i Mirko i Melanija Pap.

I ove godine je povodom Dana zaljubljenih u Vukovaru održana zabava za najstarije građane. Osnovni preduvjet 'pozivnici' za zabavu bio je da su u braku i da brak traje 45 i više godine. Ovoga Valentinova na zabavi, koja je održana u svečanoj Sali V&S, odazvao se 81 bračni par koji su uz glazbu, večeru, fotografiranje i ples proslavili Dan zaljubljenih.

– Super mi je ovo. Ovo je treća godina da se organizira ovakva zabava i na svakoj smo bili. Da ih je češće na svima bih opet bio. Ovo je jedna od rijetkih manifestacija upriličenih za nas najstarije. Okupimo se, prisjetimo prošlosti i mladih dana, a uz to i zabavimo i plešemo, rekao nam je Karlo Foriš (80) u pauzi između plesova. On i njegova supruga Ilonka su 60 godina u braku ali ipak nisu bili rekorderi na zabavi. Najviše bračnog staža među okupljenim parovima, po 61 godinu, imali su Štefica i Dragan Bekić i Mirko i Melanija Pap. Uz večeru i glazbu gradske vlasti su najstarijim Vukovarcima, koji su se i ove godine pokazali kao iznimno veseli i neumorni kada su u pitanju plesne vještine, osigurali i vučedolske golubice kao prigodne darove te zajedničku fotografiju svih parova za uspomenu.

- Valentinovo ima posebno mjesto u našim srcima. To je dan kada slavimo ljubav, a ja sam stvarno počašćen što već tradicionalno taj dan zaljubljenih u gradu Vukovaru obilježavamo na ovakav poseban način zajedno sa vama koji ljubav stvarno živite i svjedočite četrdeset, pedeset i više godina. Čestitam Vam Valentinovo sa željom da ga slavite zajedno još dugi niz godina u zdravlju, ljubavi, radosti i veselju, rekao je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo koji se obratio okupljenima. Ovo nije bila jedina organizirana proslava i akcija povodom Valentinova. Veselo je bilo i u Društvu za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar gdje je organizirana zabava Valentinovo pod maskama. Prigodne poklone tijekom dana su na štandovima u središtu grada dijelili gradske organizacije SDP-a i HSP dr. Ante Starčević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije