Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Užitak u vinu i gradskom ambijentu: Pridružite nam se na prvom urbanom Osijek Wine and Walku

Osijek Wine and Walk
Foto: Mario Đurkić/Horizont Solutions
1/3
12.05.2023.
u 08:54

Sve toplije vrijeme znači i sve više opuštanja i zabave na svježem zraku.

Osijek obiluje šarmantnim javnim prostorima za druženje i užitak, stoga su gradski parkovi, šetnice i ulice idealne kulise za raznovrsna događanja. Novitet u svibanjskoj ponudi u gradu jest Osijek Wine and Walk (19. i 20. svibnja) koji predstavlja kombinaciju dobro poznatog Wine and Walk koncepta i urbanog prostora Osijeka. Uzbudljiva je to šetnja najboljom gradskom destinacijom kontinentalnog turizma koju ne smijete propustiti, stoga treba napomenuti da je broj sudionika ograničen!

Za one koji preferiraju vinske užitke na zatvorenome, prvi dan manifestacije donosi masterclass „Wein šmekeraj“ na kojemu možete otkriti tajne posluživanja vina i degustirati novitete u ponudi „osječkih vinara“. Osječki Wine and Walk očekuje nas u subotu, 20. svibnja, a obuhvatit će nekoliko prepoznatljivih gradskih destinacija u ulozi postaja za konzumaciju vina. Postaje će biti obogaćene prigodnim sadržajem ili ukusnom lokalnom delicijom. Kao grad parkova, secesije, prekrasnih šetnica i brojnih skrivenih ljepota, obilazak Osijeka u kasno proljeće uz čašu vrhunskog vina u ruci doista ne može biti ljepši. Poveznicu za prijave pronađite ovdje, a tri najsretnija sudionika Osijek Wine and Walka na kraju rute očekuju vrijedne nagrade.

Ako Vam primamljivije zvuči boravak na jednom mjestu, a voljeli biste subotnju večer provesti uživajući u dobroj kapljici i živoj glazbi, tu je i Urban Wine Party (20. 5.) koji će se održati na prepoznatljivoj lokaciji Osječkog ljeta kulture, platou Kulturnog Centra u Osijeku.

Znate li da za sudjelovanje u manifestaciji Osijek Wine and Walk ne plaćate kotizaciju, već bećarinu? Taj stari osječki namet iz 18. stoljeća plaćali su svi oni koji su se u kasnim satima skitali gradom, a prema legendi, to su obično bili vojnici koji su se u opijenom stanju vraćali iz jedne od brojnih gostionica. Za neometano skitanje i uživanje na Wine and Walku, platite bećarinu i uživajte u vrhunskim vinima „osječkih vinara“ i zanimljivim sadržajima.

Grad na Dravi tijekom mnogima omiljenog godišnjeg doba okupan je suncem, njegovi brojni parkovi neodoljivo se zelene, a najljepša riječna šetnica ispunjena je šetačima i biciklistima. Sudionici osječke vinske rute obići će neke od najznačajnijih znamenitosti grada. Početak šetnje je u samom centru grada, na glavnom osječkom Trgu Ante Starčevića kojim dominira prekrasna neogotička konkatedrala sv. Petra i Pavla. Šetnja Kapucinskom ulicom, osječkim korzom, vodi nas do najljepšeg parka u Hrvatskoj, Sakuntala parka, te uvodi u secesijski raj koji predstavlja Europska avenija. Ruta se proteže i kraljevskim parkovima Petra Krešimira IV. i Držislava, čiji zeleni prostori desetljećima kriju zanimljive hortikulturne primjerke, skulpture i prijeko potreban zaklon od vrućine. Kao što će obuhvatiti Wine and Walk, tako vas ovi neodoljivi prostori očekuju i svakog drugog dana u osunčanom gradu na Dravi.

Foto: Mario Đurkić/Horizont Solutions

Projekt Turističke zajednice grada Osijeka podržavaju partneri Hrvatska turistička zajednica, Grad Osijek, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Regionalni centar kompetentnosti Osijek, Kulturni centar Osijek i Glas Slavonije d. d.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije