Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravo osvježenje

Uz recept Jadranke Boban Pejić za veganski sladoled od čokolade uživajte kao nikad u omiljenoj poslastici

Planetopija/Prirodno i slatko
03.07.2022.
u 07:00

Tko kaže da slatko ne može biti i zdravo? Probajte ukusan veganski sladoled s kakaom i indijskim oraščićima i uživajte u omiljenom ljetnom osvježenju u posve novom ruhu!

Mislili ste da je nemoguće pripremiti ukusan i kremast sladoled bez mlijeka, jaja ili šećera? Isprobajte recept naše ugledne stručnjakinje za makrobiotičku prehranu, Jadranke Boban Pejić, i zaljubite se na prvu u slasticu koja oduševljava aromama i predivnom kremoznošću!

Foto: Planetopija/Prirodno i slatko

Čokoladni sladoled s indijskim oraščićima

Za sladoled:

1 l napitka od badema

200 g indijskih oraščića

1 žlica djevičanskog kokosovog ulja

100 g kakao praha

250 ml sirupa od agave

Za kakao preljev:

½ šalice rastopljenog kakao maslaca

½ šalice kakao praha

¼ šalice sirupa od agave 

Priprema:

Indijske oraščiće nekoliko sati prije miksanja namačite u vrućoj vodi kako bi omekšali. Izmiksajte sastojke za sladoled u blenderu i zamrznite ih u zamrzivaču. Predlažemo da sastojke za preljev ubacite u plastičnu bočicu sa „sportskim“ čepom i dobro promućkate. Kada ste spremni za uživanje u sladoledu, servirajte ga i ukrasite preljevom. U slast! 

Recept i fotografija preuzeti su iz knjige Jadranke Boban Pejić, Prirodno i slatko, Planetopija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije