Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Uz recept Jadranke Boban Pejić za veganski sladoled od čokolade uživajte kao nikad u omiljenoj poslastici

Tko kaže da slatko ne može biti i zdravo? Probajte ukusan veganski sladoled s kakaom i indijskim oraščićima i uživajte u omiljenom ljetnom osvježenju u posve novom ruhu!
03. srpnja 2022. u 07:00 0 komentara 1802 prikaza
Foto: Planetopija/Prirodno i slatko

Mislili ste da je nemoguće pripremiti ukusan i kremast sladoled bez mlijeka, jaja ili šećera? Isprobajte recept naše ugledne stručnjakinje za makrobiotičku prehranu, Jadranke Boban Pejić, i zaljubite se na prvu u slasticu koja oduševljava aromama i predivnom kremoznošću!

 | Autor : Planetopija/Prirodno i slatko Foto: Planetopija/Prirodno i slatko

Čokoladni sladoled s indijskim oraščićima

Za sladoled:

1 l napitka od badema

200 g indijskih oraščića

1 žlica djevičanskog kokosovog ulja

100 g kakao praha

250 ml sirupa od agave

Za kakao preljev:

½ šalice rastopljenog kakao maslaca

½ šalice kakao praha

¼ šalice sirupa od agave 

Priprema:

Indijske oraščiće nekoliko sati prije miksanja namačite u vrućoj vodi kako bi omekšali. Izmiksajte sastojke za sladoled u blenderu i zamrznite ih u zamrzivaču. Predlažemo da sastojke za preljev ubacite u plastičnu bočicu sa „sportskim“ čepom i dobro promućkate. Kada ste spremni za uživanje u sladoledu, servirajte ga i ukrasite preljevom. U slast! 

Recept i fotografija preuzeti su iz knjige Jadranke Boban Pejić, Prirodno i slatko, Planetopija

Zamijesite ga sami Domaći bijeli kruh s maslinovim uljem izgleda predivno, a recept je objašnjen tako da ne možete pogriješiti Ljubavi iz djetinjstva Bolji od originala: Ako vam je Rumenko bio najdraži sladoled ovaj recept ne smijete preskočiti! recepti poznatog chefa Po preporuci Filipa Horvata: Lagani ljetni obroci od rajčice i burrate, lubenice i kozica, ribe i kukuruza
Vrijeme vrućine
VREMENSKA PROGNOZA
Dolazi novi toplinski val: Trajat će tjedan dana, temperature će se penjati i do 39ºC
„Atest“
Dogradnja i ispitivanje vozila – smisao i procedura
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.