Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Putovanja

Uvodi se direktni let između Kijeva i Zagreba

Zagreb i Kijev uskoro će biti ponovno povezani direktnom aviolinijom, izvijestio je Rajko Ružička, direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Rusiji.
22. rujna 2020. u 13:38 303 prikaza
Kijev
Foto: WINDROSE Airlines

Riječ je o najavi novog leta aviokompanije Windrose koji bi od 4. listopada 2020. do 24. ožujka 2021. godine dva puta tjedno trebao povezivati Kijev i Zagreb.

„Očekujemo da će uvođenje direktne zračne linije između Ukrajine i Hrvatske označiti nastavak dobrih trendova s tog tržišta tijekom posezone, odnosno u jesenskom i zimskom periodu koji je pred nama. Naime, iz Ukrajine smo tijekom kolovoza ove godine ostvarili oko 230 tisuća noćenja što je odličnih 80 posto lanjskog rezultata u kolovozu“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić dodavši kako su omiljene hrvatske destinacije Ukrajinaca Makarska rivijera, Poreč, Rovinj i Dubrovnik u kojima najčešće odsjedaju u hotelskom smještaju.

Dobre rezultate s tržišta Ukrajine i najave za ostatak godine komentirao je i Rajko Ružička. „Unatoč globalnoj pandemiji korona virusa i ukupnom smanjenju turističkog prometa u 2020. godini, investicije u promociju Hrvatske kao top turističke destinacije na tržištu Ukrajine itekako su se isplatile. Charter letovi iz Kijeva za Pulu, Split i Dubrovnik, koji su prometovali ovog ljeta, značajno su povećali broj dolazaka ukrajinskih turista u Hrvatsku“, zaključio je Ružička, nadodavši kako je određeni broj ukrajinskih turista ove godine u Hrvatsku pristizao i cestovnim pravcima.

Tko želi biti Milijunaš
GRIJEH ILI SRAMOTA?
Svi govore o tome! Je li u sinoćnjem 'Milijunašu' jedno pitanje imalo dva točna odgovora?
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?