Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ma da?

Uspjeh neke veze ovisi o slobodi partnera, a ne bliskosti

šetnja (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
19.02.2013.
u 10:00

Prevelika bliskost može loše utjecati na vezu ako se ona ne poklapa s idealnim stanjem kakvo priželjkujemo...

"Slobodni" partneri su najsretniji i češće ostaju u dugotrajnoj vezi, otkrilo je dvogodišnje istraživanje znanstvenika sa sveučilišta Columbia na 732 ispitanika. Određena doza neovisnosti omogućuje svakom partneru dovoljno slobode, a kad znaju da im partneri nisu uvijek za vratom, u odnosu su puno zadovoljniji.

Iako se prije vjerovalo da je bliskost i dijeljenje tajni s partnerom presudno za vezu, ispostavilo se da to i nije toliko važno, pa ni "zdravo". Najvažnije je da se razina bliskosti između partnera poklapa s onime što oni žele i očekuju od partnera. Jedino bi u tome morali biti kompatibilni. Znanstvenici su na osnovi upitnika o idealnoj bliskosti, zadovoljstvom u vezi i simptomima depresije zaključili da prevelika bliskost može loše utjecati na vezu ako se bliskost ako joj se jedan od partnera "protivi".

- Najbolje je ne pretjerivati s nagađanjem o tome što čini "zdravi" odnos. Mislim kako bismo više trebali obratiti pažnju na ono što ljudi govore o svojim vezama u odnosima stvarnosti i idealne situacije - smatra David Frost, prenosi Daily Mail.

Oko 57 posto ispitanika u istraživanju reklo je kako smatra da su previše udaljeni od svojeg partnera, dok je 37 posto reklo kako su zadovoljni istim, dok se pet posto požalilo na pretjeranu bliskost.

 

Komentara 1

LI
liliZG
11:33 19.02.2013.

Točno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije