Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Uskoro, 22. Terezijana u Bjelovaru

Terezijana
Foto: Boris Rogić
1/10
PR
Autor
PR članak
12.06.2017.
u 11:30

Ovogodišnja Terezijana odiše mnoštvom priredbi, koncerata, dječjih predstava, likovnih radionica, nastupa uličnih zabavljača te nezaobilazne ponude na štandovima gdje će se nuditi domaći proizvodi i rukotvorine.

S posebnim zadovoljstvom najavljujemo najveću manifestaciju u gradu Bjelovaru, ali i Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, 22. Terezijana koja će se održati od 16. do 18. lipanja 2017.

Ta međunarodna, turistička, kulturna i zabavna manifestacija prijašnje dvije godine bila je raspoređena na više vikenda u lipnju, no ove se godine vraća svojem početnom obliku te će sva događanja biti koncentrirana na samo jedan vikend. Ne znači to manje događanja, naprotiv – ovogodišnja Terezijana odiše mnoštvom priredbi, koncerata, dječjih predstava, likovnih radionica, nastupa uličnih zabavljača te nezaobilazne ponude na štandovima gdje će se nuditi domaći proizvodi i rukotvorine.

Biciklistička utrka za najmlađe na biciklima bez pedala NOGOgur-CIKLOfur, sportsko-rekreativno događanje BILOGORA CHALLENGE ili izvrsna zabava na Gradskom bazenu uz živu glazbu, samo su dio atmosfere koja jamči odličnu zabavu. U svemu tome najjača imena ovogodišnje Terezijane zasigurno su grupa S.A.R.S., Jelena Radan, grupa Vigor, klapa Intrade i Tomislav Bralić za što će se sigurno tražiti mjesto više.

Uz sve to, Turistička zajednica je odlučila posjetiteljima ponuditi bogat kulturni i zabavni program kroz cijeli vikend. Uoči Terezijane, u četvrtak 15. svibnja, kada je i blagdan Tijelova, organizirana je Terezijana plus. U vikend će nas uvesti Dixieland band Bjelovar i Vojo Šiljak koncertom u spomen na našeg poznatog pjevača i Bjelovarčanina Ivu Robića, a nakon toga zasvirat će i Bosutski bećari.

Foto: Boris Rogić

Bjelovarčani već tradicionalno očekuju i dolazak carice Marije Terezije, koji nije ni ovaj put izostavljen, dapače, pomalo je i unaprijeđen. Naime, organizator Terezijane, Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar, uz podršku Grada Bjelovara, odlučila je, vratiti toj manifestaciji prvotnu ideju te je usmjeriti i temeljiti na povijesnim činjenicama o osnutku grada kojeg je 1756. godine utemeljila carica Marija Terezija. Upravo zato, dolazak carice podignut je na veću razinu pa će Bjelovarčani moći uživati u pravom svečanom balu u čast njezina dolaska.

Za stvaranje ugođaja s carskoga dvora zaduženi su HORKUD Golub i Povijesna postrojba Bjelovarski graničari Husari 1756. Našim Husarima u goste će doći i kolege iz Mađarske iz Kapošvara, njih 28 od kojih je čak 22 husara na osam konja. Još jedna od posebnosti manifestacije, kada su najmlađi u pitanju, je i vraćanje na pozornicu nekada vrlo poznatog dječjeg glazbenog festivala „Djeca, radost, pjesma“.

Ideju o pokretanju toga festivala, koji se prvi put održao 16. studenog 1979., dao je tadašnji dirigent Gradskog orkestra Boris Beketić i njegov kolega Mirko Novoselnik, a organiziran je bio u suradnji s Društvom Naša djeca Bjelovar i bjelovarskom Glazbenom školom „Vatroslav Lisinski“.

Dobra najava svega bit će i vikend ranije koji će proteći u znaku sporta i rekreacije. U nedjelju, 11. lipnja 2017., održat će se biciklistički maraton XCM Terezijaner te 2. sajam airsofta pokraj paviljona u središtu grada.

Vidimo se u Bjelovaru na 22. Terezijani…

Želite prijaviti greške?