Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10 zlatnih pravila

Urlanje na partnera uništi svaku šansu da veza preživi

aniston
07.09.2010.
u 08:00

Psihoterapeut Barton Goldsmith u svojoj novoj knjizi savjetuje parove kako očuvati vezu i riješiti sve nesuglasice oko djece, novca, seksa.

Jedna bezazlena svađa ili neslaganje oko odgoja djece može upropastiti i najbolju vezu. U svojoj novoj knjizi, “100 Ways to Boost Your Self-Confidence - Believe in Yourself and Others Will Too” (100 načina kako poboljšati samopouzdanje – Vjerujte u sebe, pa će i drugi), kalifornijski psihoterapeut Barton Goldsmith upozorava parove na sve što može ubiti dugo stjecanu romantiku u vezi i kako je očuvati od nepotrebnih nesuglasica i konačnog raspadanja.

Dr. Goldsmith tvrdi kako je novac korijen svih zala. Ako je partner bio beskrupulozan, vratiti povjerenje može biti pravi izazov za oboje, prenosi Sydney Morning Herald. Seks i nevjernost drugi je problem. Veza bez seksa ili prijevara može ugasiti ljubav u trenu, zato obnovite svoj seksualni život, savjetuje Goldsmith. Vrijeđanje ili urlanje na partnera uništava svaku šansu da veza preživi. Zato je nepoštovanje bolje izbjeći.

Djeca znaju biti poprilično naporna i mogu utjecati na brak. Pobrinite se da održite stvari uravnotežene s partnerom kako biste imali energije da se borite i s vlastitom djecom, kaže Goldsmith. Ako ne želite da vaš partner odlazi na piće sa svojom prijateljicom, tada biste se i vi trebali voditi istim pravilima. Ne držite u sebi osjećaje ljutnje ili povrijeđenosti. Razgovarajte s partnerom o svemu što vas muči.

Ne kršite obećanja i ne lažite partneru, već pronađite način da riješite pogreške iz prošlosti. Održati vezu težak je posao, kaže Goldsmith, zato ne budite lijeni i ulažite u nju. Prestanite kažnjavati partnera kada nije sve po vašem, već naučite razgovarati s njime o problemima. Neka vam komfor u kući bude na prvome mjestu. Dom bi trebao biti mirno mjesto za uživanje u obitelji.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar commentator
commentator
08:43 07.09.2010.

Ma naravno da ću \"započeti raspravu;\" sječate se prije mjesec dana ove novine na ovom mjestu su vam pisale kako je \"dobra svađa\" lijek ili recept za dobru vezu, i evo vam sad kontramudrost vam se nudi. Ajoj jadna djeca u vrtičima u koju duhovnu klimu ćete odrasti.

GO
gohan
10:06 07.09.2010.

I onda stave sliku Jennifer Anniston koja je poznato nesretna u ljubavi. Svaku vezu je dulje vremena teško održavati, ali se treba truditi. Čemu onda slika te žene koja očito ne uspjeva u tome?

DU
Deleted user
09:19 08.09.2010.

Ma znate kako moji susjed unatoč urlanju održava vez sa svojom ženom, nabavio je ženi za rođendan malog slatkog psa bar ga je ona tako nazvala i on sada viče na tog psa i urla na njega. A pas jadan samo laje na njega. Valjda pametnjaković nije htio nabaviti većeg psa, jer bi ovaj mogao uzvratiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije