Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Ured HBK objavio knjižicu: Vjernike savjetuje seks-guru

Ured za obitelj HBK knjižicu je objavio kao “poklon-iznenađenje za bračne parove” u povodu Dana braka, koji bi trebao biti konkurencija hiperkomercijaliziranom Valentinovu.
09. veljače 2010. u 09:00 9 komentara 24 prikaza
partneri
Foto: Arhiva Večernjeg lista

Pribavi ružine latice i stavi ih iza štitnika za sunce na mjestu suvozača u svom automobilu. Uzmi samoljepljivi papirić i na njega napiši: “Volim te.” Zalijepi ga na stražnji dio štitnika za sunce.

Dok se budete vozili na neko romantično mjesto, pogledaj u suprugu i reci joj da ima mrlju na licu. Ona će spustiti štitnik za lice da se pogleda u ogledalo te će ju zasuti ružine latice i vidjet će tvoju poruku...

“Lick by lick” 

Ovo je tek jedna od ukupno “101 romantične ideje za supružnike” koje su, u obliku elektroničke knjižice, jučer objavljene na internetskim stranicama Hrvatske biskupske konferencije. Konkretno, Ured za obitelj HBK knjižicu je objavio kao “poklon-iznenađenje za bračne parove” u povodu Dana braka, koji bi trebao biti konkurencija hiperkomercijaliziranom Valentinovu.

I možda tu i ništa ne bi bilo sporno da autor ovog pamfletića nije poznati seks-guru Michael Webb, čiji je uradak “101 romantična ideja” jedna od njegovih “pristojnih” knjiga. O eksplicitnom sadržaju Webbovih uspješnica dovoljno govore već i naslovi poput “Sex all around the house” (Seks posvuda po kući) i drugih priručnika za uspješno svladavanje oralnih tehnika zadovoljavanja partnera, poput “Blow by Blow” i “Lick by Lick”. Riječ je o omiljenom seksualnom terapeutu Oprah Winfrey, čestom gostu koji njezinim gledateljima rado dijeli savjete o spolnosti i seksualnim tegobama, a svoja je znanja ukoričio u desetak knjiga. 

U 21. stoljeću, istina, takvo je štivo sasvim legitimna i rado čitana literatura, no je li baš i najprimjereniji odabir za stranicu Hrvatske biskupske konferencije? 

Djelo, a ne autor 

– Knjižica daje lijepe i romantične ideje koje mogu primijeniti i bračni parovi, a ostalo ne bih komentirao - rekao je dr. Petar Krešimir Hodžić iz Ureda HBK za obitelj, prilično zatečen novim spoznajama o njihovu “poklonu iznenađenja za bračne parove”. 

Na naše inzistiranje da objasni jesu li u Uredu za obitelj HBK pri odabiru materijala za internetsku stranicu bili upoznati s likom i djelom autora, dr. Hodžić je rekao: 

– Dobro, nije se toliko proučavalo samog autora, nego njegovo djelo. Možda je ispalo malo nespretno, ali to su periferne stvari!

Sigurnost na hrvatskim cestama
OSIGURANJE
Stanje na hrvatskim cestama - godišnje u prometu stradava grad veličine Samobora

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar jura-100
  jura-100:

  Crkvi se totalno pomračilo u glavi. Kakve veze imaju Dana braka i Valentinovo??? Kako to može biti zamjena??? Valentinovo je dan zaljubljenih, a ne dan oženjenih! Zaljubljeni su najčešće klinci, 14- 18 godina, kojima ne pada na pamet nikakav brak. ... prikaži još!k. Crkva je, u svojoj panici zbog praznih crkava, totalno fulala sa \"zamjenom\". Oni još uvijek žive negdje u dalekoj prošlosti, u vremenu inkvizicije i spaljivanja vještica...

 • mican:

  Može se reći i \"Dušo, imaš potkožni prišt na nosu\"!

 • kreont:

  Gdje je link ???