Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“Millenium Tour”

Upoznajte Stockholm uz likove iz Larssonove trilogije

stockholm
reuters/pixsell
26.01.2011.
u 17:35

Gdje žive Lisbeth, Mikael i ostali likovi u romanima? U koje kafiće odlaze? Čak je i gradski muzej Stockholma organzirao Milenium Tour.

Trilogija Stiega Larssona (Muškarci koji mrze žene, Djevojka koja se igrala vatrom i Kue u zraku) koja je oduševila čitateljsku publiku pričom o Lisbeth Salander oživjela je u nesvakidašnjem vodiču po Stockholmu.

Stieg Larsson vrlo je plastično opisao mjesta na kojima se radnja odvija. Kuće, zgrade, kafići, restorani i hoteli opisani u knjigama stvarno postoje i opisani su s pedantnom preciznošću. Uspjeh trilogije Millennium bio je takav da se očekuje da će ga pratiti i prodaja vodiča. Opisima svojih protagonista - mlade hakerice Lisbeth Salander i novinara Mikaela Blomkvista Larsson ih je toliko duboko utisnuo u umove i srca čitatelja da im se čini kao da ih zaista poznaju.

No, gdje žive Lisbeth, Mikael i ostali likovi u romanima? U koji bar ili restoran vole ići, gdje rade, gdje kupuju? Kakva su mjesta i scene na kojima se nešto iz knjige dogodilo? Ove su lokacije u Stockholm već neko vrijeme hit-odredišta tisuća obožavatelja Larssonove literature iz svih krajeva svijeta. Čak i stockholmski gradski muzej organizira “Millenium Tour” na temelju Larssonovih priča.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Rubirosa
Rubirosa
12:29 27.01.2011.

Sve si lepo opisala Tanjice...a sto stavi sliku na kojoj se vidi zapaljeni auto od Magarcine koji se nedugo zatim raznio u Stokholmu?!...oni u crnoj kronici promovisu Pedofile ti Teroriste ...strava..od zutila....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije