Unos kalijevih soli mogao bi smanjiti visoki tlak
Ljubitelji dobro začinjene hrane mogu odahnuti jer povećani unos kalijeve soli doprinosi boljem krvnom tlaku. Dobar utjecaj kalija uspoređuje se s onim koji na krvni tlak ima smanjeni unos natrija, tj. "loše" soli.
Komentari 5
nema u Hrvatskoj hrane u mesnicama koje nije preslano !!!!
I sad najvažnije gospodine uredniče/novinaru: namirnice koje sadrže visoki postotak kalija (osim banane na slici) su: muc, zamuc, muc, zamuc ...
Postoje mjesavine kuhinjske soli sa svega 30% natrijeve soli i ostalo kalijeva, ali ne znam da li se moze kupiti kod nas.
Postoji hrvatski proizvod, po hrvatskoj recepturi ( koji je, naravno i zaštićen i u Zavodu za patente) a zove se SANUSOL . Upravo je to tzv. zdrava, lagana sol, sa 50% smanjenim natrijkloridom. Može se kupitti, u svim DM trgovinama,im DM trgovinama, zatim u ljekarnama, Merkatoru itd. I preporučilo ga je i Ministarstvo zdravstva koje je, između ostalih, dalo dozvolu za proizvodnju iste. S A N U S OL
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Na sveučilištu Wageningen, kao što se gore navodi, donijeli su zaključke istražujući u 21 zemlji. Naš dečko, iz zagrebaćke Dubrave, je to zaključio prije petnaestak godina te je osmislio i patentirao, te konačno i proizveo LAGANU SOL. SANUSOL SANUSOL