Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Unesite novu dimenziju u uređenje interijera

Tepih centar
Foto: Tepih centar
1/9
06.10.2021.
u 08:40

Ručno rađeni tepisi izvrsno se uklapaju i u moderan dom

Dizajn interijera mnogo je više od samog postavljanja namještaja i detalja u prostor. Uređenje interijera iziskuje detaljno promišljanje i ravnotežu, a jedan od važnijih faktora u tom procesu je i odabir odgovarajućeg tepiha. Poseban komad u svakom domu činit će ručno izrađeni tepih, a kada jednom uđete u svijet finih ručno izrađenih tepiha, osjećat ćete se kao da ste otkrili potpuno novi prozor u svijet.

Odabir ručno rađenog tepiha izaziva pregršt emocija i nadahnuća jer donosi mnogo više od komada za uređenje doma. Ručno rađeni tepih donosi priču i trud osobe koja ga je izradila. U svijetu tepiha, to su žene tkalci, one vrijedne dame iza tkalačkog stana, koje treba cijeniti zbog njihovog neumoljivog rada i izvanrednih tepiha koje stvaraju. Po završetku, ova umjetnička djela, postaju dio nečijeg doma gdje oduzimaju dah, kako domaćina tako i svih posjetitelja.

Foto: Tepih centar

Postoji česta zabluda da su ručno rađeni tepisi staromodni i da odgovaraju jedino u „bakin stan“, no istina ne može biti dalje od ove pretpostavke. Naime, ručno rađene tepihe možemo pronaći u izvedbi s tradicionalnim uzorkom ali isto tako i s modernim apstraktnim motivima. Ručno rađeni tepisi su jedinstvena umjetnička djela koja donose dašak glamura i mogu u potpunosti transformirati bilo koji prostor. Također, ukoliko želite dodati notu luksuza u minimalistički moderan dizajn, ručno rađeni tepisi pravi su izbor. Budući da se minimalistički dizajn svodi na ljepotu linija i izgleda namještaja a ukupan izgled prostora postiže se upravo kroz dizajn i detalje, ručno rađeni tepisi unijet će notu zanimljivosti i emocija u prostor. Upravo je i to razlog sve manjeg broja pobornika dizajna koji namještaju prostor setovima namještaja i dekora. Iako je lako upasti u zamku praćenja određenog trenda – bilo da se radi o antiknom, skandinavskom ili tradicionalnom stilu – najzanimljiviji prostori su upravo oni koji nose priču, a ručno rađeni tepisi, složit ćemo se, ju donose.

Foto: Tepih centar

Ako ste se zainteresirali za ovaj divni svijet tepiha, obratite pažnju na dvije osnovne kategorije ručno rađenih tepiha a to su orijentalni i moderni. Neka vas naziv orijentalni ne odvrati od ovih ljepotica jer ih je moguće uklopiti i u moderno uređenje. Bilo da se odlučite za moderni ili orijentalni ručno rađeni tepih sigurni smo da će vaš dom zablistati u potpuno novom ugođaju.

U nastavku pronađite naše favorite iz trgovine Tepih centar

Foto: Tepih centar

Foto: Tepih centar

Foto: Tepih centar

Foto: Tepih centar

Foto: Tepih centar

Foto: Tepih centar

Mnogobrojni primjerci ovih divnih ručno izrađenih tepiha su trenutno na jesenskoj akciji u Tepih centru pa svakako provjerite cjelokupnu ponudu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije