Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savjeti za njegu kose

Ulje makadamije naneseno na mokru kosu skraćuje vrijeme sušenja kose za čak 50 posto

Kosa
Foto: Shutterstock
1/11
18.02.2016.
u 08:14

Jednom tjedno svojoj kosi osigurajte poseban tretman – maske s bogatim i hranjivim uljima

Predivna njegovana kosa san je svake žene. U ovim zimskim danima suh zrak u zagrijanim prostorijama šteti kosi koliko i koži, stoga se mnoge pripadnice ljepšeg spola ovih dana žale na ispucalu, suhu, zapetljanu i naelektriziranu kosu. Kako bi vaša kosa uživala u zimi bez neželjenih posljedica, donosimo vam nekoliko savjeta kako zaštititi, njegovati i obnoviti kosu.

Zaboravite na pranje kose svaki dan – zimi je to potrebno samo tek svaki drugi ili treći kako ne bi došlo do pretjeranog isušivanja vlasišta. Kod ispiranja je bitno da je voda mlaka, a ne vruća, a za raščešljavanje mokre kose najbolji bi bio češalj sa širokim zupcima.

Šampon koji koristite treba biti pomno odabran i uvijek treba imati na umu da kosa istovremeno ima više potreba, primjerice kovrčava i obojena kosa traži dodatnu hidrataciju. Da biste dobili efekt sjajne i meke kose, najbolje bi bilo nakon nanošenja odgovarajućeg regeneratora isprati ju hladnom vodom, a kako bi izbjegli dodatno elektriziranje, birajte četku prirodnih vlakana. 

Jednom tjedno svojoj kosi osigurajte poseban tretman – maske s bogatim i hranjivim uljima. 

Mnoga od njih možete i same napraviti, a jedno od jednostavnih prirodnih rješenja je i ulje makadamije. Ulje makadamije dobiva se iz makadamija oraha koji je bogat esencijalnim masnim kiselinama koje imaju nevjerojatno djelovanje na čvrstoću i zdravlje kose. Osim što je pogodno za sve tipove kose, ulje makadamije se gotovo trenutačno upija, ne masti kosu, može se svakodnevno koristiti te sadrži i prirodnu UV zaštitu koja štiti kosu od štetnog utjecaja sunčeva zračenja.

Vlasnice duge kose posebno će zanimati podatak: ulje makadamije naneseno na mokru kosu skraćuje vrijeme sušenja kose za čak 50 posto. 

Dragocjeno ulje makadamije jedno je od novih sastojaka Nutri Essences kojima su obogaćene formule svih NIVEA proizvoda za njegu i styling kose. Uz ulje makadamije tu je i jedinstveni sastojak Eucerit® koji s KeraDETECT sustavom u novoj Repair&Targeted Care liniji za suhu i oštećenu kosu intenzivno hidratizira, jača i štiti kosu od lomljenja i ispucalih vrhova. 

Naravno, uz odgovarajuće preparate za kosu nemojte zaboraviti i na zdravu i uravnoteženu prehranu – jedan od bitnih faktora za postizanje duge i lijepe kose. Potrebno je unositi dovoljnu količinu esencijalnih masnih kiselina, kao i omega-3 masnih kiselina koje možete pronaći uglavnom u ribi te sjemenkama lana i orašastim plodovima. Češće konzumirajte i banane, krumpire i špinat koji su bogati vitaminima B6, B12 i folnom kiselinom, a za zdravu kosu korisni su i proteini koji se nalaze u jajima i proizvodima od soje. 

Pravilnom njegom izvana, ali i iznutra, ništa neće stati na put sjajnoj, njegovanoj i zdravoj kosi. Uživajte u ljepoti svoje kose svaki dan

>>Evo što će vam se dogoditi ako čupate sijede vlasi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije