Naslovnica Lifestyle Putovanja

Legenda o najukletijoj šumi na svijetu

Sva ta čudna događanja navela su mnoge ljude da vjeruju kako šuma pruža pogled druge dimenzije, a oni koji uđu u nju nikad više neće moći izaći iz nje
22. srpnja 2018. u 13:00 6 komentara 5784 prikaza
Foto: Micklaus George

Rumunjska pokrajina Transilvanija, poznata je po gotičkim dvorcima, srednjoeuropskim gradovima i najpoznatijom legendom o grofu Vladu Drakuli, no poznata je i po 'najukletijoj' šumi na svijetu - Hoia Baciu.

[video: 25769 / ]

Šuma Hoia Baciu, smještena je blizu grada Cluj-Napoca, a pokriva područje od 250 hektara. Ime je dobila po imenu jednog pastira koji je, kako legenda kaže, ušao u šumu sa svojim stadom od 200 ovaca i nikad se više nije vratio.

Ukleta redovnica - demon opsjeo redovnicu PROMO Ukleta redovnica - demon opsjeo redovnicu

Dobila je na popularnosti 1960. godine kada je biolog Alexandru Sift snimio nekoliko fotografija letećeg objekta u obliku diska iznad šume.

Oni koji su se odvažili prošetati se šumom kasnije su komentirali neobične osjećaje koje su osjećali u njoj i stalno prisutni osjećaj kao da ih netko promatra. Neki kažu da su osjećali mučninu, tjeskobu i uznemirenost, a neki su čak dobili i neobjašnjive ogrebotine i opekline po tijelu.

'20.04.2011., Zagreb -V ila Auer u Ulici Vladimira Nazora koju je projektirao arhitekt Viktor Kovacic. Photo: Davor Visnjic/PIXSEL' Novi sjaj Napokon obnovljena 'ukleta' vila Auer na Rokovu perivoju

Posjetioci šume tvrde da čuju glasove i vide obrubljene glave koje vise s drveća, a zabilježeno je i da se električni uređaji kvare kada su u šumi, što istraživatelji paranormalnog povezuju s nadnaravnom aktivnošću.

Sam izgled šume je tajanstven, zanimljiv i bizaran, koji čak ni biolozi ne mogu objasniti, od neobično zakrivljenih stabala do jednog čistog, praznog mjesta u šumi gdje uopće nema drveća.

hitlerova bolnica Sve kao da je stalo Ambijent horor filmova: Otvorena Hitlerova 'ukleta bolnica'

Sva ta čudna događanja navela su mnoge ljude da vjeruju kako šuma pruža pogled druge dimenzije, a oni koji uđu u nju nikad više neće moći izaći iz nje.

VIDEO Skrivene lokacije na Google mapama

[video: 22524 / Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa]
Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas