Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez brige na ljetovanju

Uhvatio vas je kašalj? Riješite se prehlade u samo jednu noć s ovim oblogom

Kašalj, prehlada
Foto: Thinkstock
1/3
13.07.2016.
u 10:51

Kašalj može biti jako iritantan, posebice ako se radi o onom suhom, kada je gotovo svaki udah novi nadražaj koji vas tjera na kašljanje.

Med je savršeni proizvod prirode i svako kućanstvo uvijek bi trebalo imati u svom domu barem jednu teglicu.  

Za njim češće posežemo kada smo prehlađeni i bolesni, ali zbog ljekovitih svojstava ne bi bilo na odmet da vam prijeđe u naviku svaki dan konzumirati žlicu, dvije meda. 

Istraživanja su pokazala da med sadrži antioksidanse koji štite od slobodnih radikala koji oštećuju naše stanice, ali obiluje i drugim sastojcima koji su blagotvorni za ljudski organizam. 

Iako ga najčešće jedemo, med je toliko ljekovita namirnica da bismo ga češće trebali stavljati i na kožu za njegu i zacjeljivanja manjih rana. 

Ako je vas ili vaše dijete uhvatio kašalj, što nije neuobičajen slučaj u ovim ljetnim mjesecima kada većina nas izlazi iz klimatiziranih prostora na ulicu i tijelo izlaže naglim razlikama u temperaturi, umjesto da posegnete za nekim sirupom iz ljekarne, pokušajte sebi i djetetu pomoći na ovaj jednostavan i prirodan način. 

Na portalu Diet Of Life objavljen je recept za oblog od meda koji, tvrde, pomaže da se riješite kašlja u samo jednu noć. 

Potrebno vam je malo meda, birajte onaj od lokalnih proizvođača za koji ste sigurni da nije razrijeđen s vodom, brašno, malo maslinova ulja, sterilna gaza i ljepljiva traka kojom ćete gazu zalijepiti za kožu. 

Pomiješajte malo brašna i meda kako med ne bi bio ljepljiv, nakon toga u smjesu dodajte malo maslinova ulja i sve opet posipajte brašnom da se ne lijepi. Stavite smjesu na čistu gazu i prislonite uz prsa ili leđa pričvrstivši uz kožu trakom da se oblog ne pomakne. Napravite ovo prije spavanja i oblog će djelovati tijekom noći, a simptomi prehlade i iritantnog kašlja trebali bi se već nakon jedne noći povući, navodi se na portalu. 

S obzirom na to da je riječ o prirodnim namirnicama, svakako isprobajte. 

>>Ovo ulje je tako ljekovito, a tako ga jednostavno možete napraviti sami

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije