Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Da ne bi požalili

Uf, ovo morate izbjegavati ako ste popili čašicu više

pijanstvo
Foto: Thinkstock
20.11.2013.
u 09:45

Najčešće nema ništa loše u tome da u nekom izlasku popijete koje piće više. Opuštena atmosfera uz dobro društvo najčešće su dobitne kombinacije. Ali neke situacije sebi ne smijete dozvoliti.

Što trijezan misli, pijan govori. To može biti odlično ako ste u vezi i iščekujete čuti ono "Volim te" koje nikako ne ide preko njegovih usta. Barem dok je trijezan. Ali hrabrost pod utjecajem alkohola može biti okidač i za neke, manje ugodne scenarije. Policija stalno upozorava vozače da ne sjedaju za volan svog automobila. Nije samo kazna ono čega se treba bojati. Znamo da je poželjno zadržati svaku kunu u džepu, ali umjesto jedne runde pića radije platite taksi za povratak doma. Manje će koštati nego kazna koju će vam propisati policajac ako vas uhvati pod utjecajem alkohola, ali ono što je najvažnije: ničiji život na prometnicama neće biti ugrožen.

Čini vam se odlična ideja fotoaparatom zabilježiti jedan noćni provod? Naravno, zašto ne? Ali nemojte fotografije stavljati online. Gotovo uvijek neka od tih fotografija ispliva nekad i negdje kada se najmanje nadate ili kada ih zaista želite zauvijek izbrisati. Možda vam se sinoć činilo da je to odlična ideja, ali danas vjerojatno imate neki drugi stav o tome. Ali fotografije je na internetu, na nekoj društvenoj mreži, već netko vidio. Možda i sačuvao. Poštedite se neugodnosti ako ne želite da vam, recimo šef ili kolege dođu do tih fotografija.

Flertovanje s potpunim strancem može se činiti vrlo slatko i bezopasno. Jasno je da je ljepota u očima promatrača, ali pod utjecajem alkohola ta 'ljepota' ima nešto drugačiji vizual. Nemojte se dovoditi u situaciju da se probudite s dozom žaljenja zbog sinoćnjeg zavođenja ili flertovanja.

Većina ljudi postaje jako emotivna nakon ispijanja alkoholnih pića, ali nazivanje svog bivšeg u takvim situacijama nije nimalo dobra ideja. Oduprite se tom nagonu i ne posežite za mobitelom. Iako imate više hrabrosti, upravo neko nepovezano brbljanje ili otkrivanje onoga što inače ne biste rekli da ste trijezni, može uništiti svaku priliku da ponovno budete zajedno.

Izbjegavajte raditi bilo što povezano s poslom. Bilo da se radi samo o kratkom odgovaranju na e- mail, odgodite to. Ono što vam se može činiti sasvim logično ili adekvatno, nakon prestanka utjecaja alkohola može otkriti sasvim novu sliku. Nemojte ništa dogovarati ili obavljati u poslovne svrhe dok ste pod utjecajem alkohola. Možete pretrpjeti svakakve posljedice koje se mogli spriječiti.

Nemojte se upuštati u nikakve svađe dok vašim krvotokom još uvijek kolaju tragovi alkoholnih pića. Ako vam je netko samo dobacio poneku  neprimjerenu riječ, ovo nije trenutak u kojem biste trebali tražiti pravdu. Nemojte opuštenu večer završiti nekim nepotrebnim sukobom, ili još gore - ozljedom.

>>Ne želite se brzo napiti? Ne miješajte alkohol i gazirana pića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije