Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima rješenja

'Ubijena' vam je želja za seksom? Možda se radi o ovome...

seks, seskualna želja, poljubac, žena, muškarac (1)
Thinkstock
02.03.2013.
u 11:26

Lijekovi, stres i neadekvatna prehrana mogu utjecati na smanjenje seksualne želje...

1. Na dijeti ste. Ne jedete li dovoljno i stalno ste gladni znači da uzimate manje kalorija što u konačnici dovodi do smanjene želje za seksom. Nešto manji dnevni unos energije (oko 10-15 posto) može blagotvorno djelovati na organizam i spriječiti pretjerano starenje, međutim manjak kalorija ostavit će vas često bez energije i vaš će libido zbog toga biti vrlo nizak.

2. Prejedate se. Kad ste prepunog želuca vjerojatno nećete biti raspoloženi ni za kakvu akciju, a kamoli vruće igrice pod plahtama. Isto tako konzumirate li previše zasićenih masnoća, one mogu začepiti arterije i smanjiti dotok krvi u spolne organe, govori stručnjak za seksualnu medicinu John Mulhall.

3. Manje spavate. Spavanje manje od pet sati noću utječe na smanjenje razine muškog spolnog hormona testosterona što dovodi do manje želje za seksom. Na temelju toga, znanstvenici su zaključili i da manje sna umanjuje i ženski libido.

4. Uzimate kontracepcijske pilule. Studija od prije dvije godine potvrdila je sumnje da kontracepcijske pilule kod žena smanjuju želju za seksom i uzbuđenje.

5. Pod stresom ste. Čak 60 posto žena u menopauzi u jednoj studiji otkrile su da su im za niski libido i smanjenu želju za seksom krivci - stres i umor.

6. U depresiji ste. Još nije pronađeno zašto depresija toliko utječe na smanjenje želje, ali čak 70 posto oboljelih od depresije koji nisu koristili nikakve ljekove, navodi da im želja za seksom nije dovoljno jaka. S druge strane, neki antidepresivi mogu izazvati seksualnu disfunkciju.

7. Anemični ste. Nizak libido kod žena može uzrokvati anemično stanje, a rješenje je uzimanje tableta željeza, smatra Brooke Faught iz klinike za seksualnu disfunkciju, piše Buzzfeed.com.

Komentara 19

CH
CH2710
09:11 04.03.2013.

. Svima koji na slici vide "lezbijke" i (navodno) se zgražavaju... kako bi bilo da OTVORITE oči, povećate sliku pa bi vidjeli da su hetero - par. Uostalom, i da jesu lezbijke... što onda...??? Zar one nemaju pravo na život...???

M1
marin_11
18:06 02.03.2013.

Halo Večernjakovci , jeste li normalni - prikazujete nam dvije bolesne lezbače ! Ovo je dno dna - bijednici - svi zajedno u redakciji koliko vas ima !

ST
staro topoljanin
15:54 02.03.2013.

pa sto vi nama prikazujete,bolesne lezbace,mozda mislite za njih,da njima opada libido ,ne one su uvijek spremne za naslovnu stranu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije