Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakva ideja

Uber će u suradnji s NASA-om lansirati leteći taksi, a evo kako će izgledati

Instagram/Shutterstock
25.10.2019.
u 11:10

Leteći taksi može biti idealno rješenje problema gradskih gužvi, a prvi ovakav prijevoz je najavljen za 2023. godinu.

Uber taksi koji leti u zraku je novitet budućnosti, a nastat će se u suradnji s NASA-om, dok će prvi takav taksi poletjeti 2023. godine, a uslugu će biti moguće koristiti diljem svijeta. 

Foto: Instagram/highsnobiety

Leteći taksi će s vremenom biti prisutan diljem svijeta, a vlasnik Ubera u Španjolskoj je rekao kako ovo vozilo stiže za samo tri godine. Ne radi se o prototipu, već će se moći naručiti vožnja kojom će se izbjeći prometni kolaps, piše Business Insider. 

Korištenje će biti jednako kao i kod običnog Ubera, uz pomoć aplikacije. Vozilo će letjeti brzinom od 240 kilometara na sat i koristit će fosilno gorivo. 

Objavu je na svojem Instagram profilu objavila i stranica Highsnobiety, a ljudi su u komentarima na objavi oduševljeni: "Kakvo vrijeme za biti živ", "Zamislite se vraćati doma iz izlaska s jednim od ovih vozila", "Odlične vijesti", "Konačno",...

Ovo nije prvi puta da se priča o Uberu u zraku, tako je u srpnju ove godine lansiran Uber Air, helikopter koji je tada krenuo s vožnjom od osam minuta koja povezuje Manhattan i JFK. Osim toga, ova je opcija najavljena i u Australiji, gdje testne vožnje kreću iduće godine. 

Pogledajte što Zagrepčani kažu o novoj Uberovoj mogućnosti:

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar I Shot Kunta Kinte
I Shot Kunta Kinte
12:34 25.10.2019.

To moze biti samo medjugradski ili prigradski a nikako gradski taksi. U ovom slucaju, kad te taj leteci taksi doveze na Manhattan, ti opet moras nazvati konvencionalni taksi da te odveze doma. A to bas i nije posebno uzbudljivo.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
12:24 25.10.2019.

To smo vidjeli u filmu 6. element.

Avatar Asterix
Asterix
14:04 25.10.2019.

To može funkcionirati s malim brojem letjelica, s puno njih bit će škakljivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije