Naslovnica Lifestyle

U Zagrebu kilogram ćevapa 42 kune, na moru 550 g - 38 kn

Izgleda da će ove godine, uz ostale namirnice, većina domaćih turista sa sobom na godišnji odmor na Jadran nositi i meso.
16. lipnja 2010. u 08:34 170 komentara 932 prikaza
ćevap

Izgleda da će ove godine, uz ostale namirnice, većina domaćih turista sa sobom na godišnji odmor na Jadran nositi i meso. Osim sladoleda, piva, voća i povrća te ostalih napitaka, na moru u nebesa skaču i cijene hrane, ali i svježeg mesa. Kako kaže naša čitateljica, zbog slabog izbora mesa u trgovačkim lancima, uputila se u mesnicu gdje ju je dočekalo neugodno iznenađenje.

– Prošli vikend s obitelji sam bila u Jadranovu i neugodno se iznenadila. U mesnici u Jadranovu 550 grama ćevapčića od miješanog mesa platila sam nevjerojatnih 38 kuna.... Strašno, pa u Zagrebu je jedan kilogram na akciji 25 kuna ili najviše 45 kuna. Kolegica koja je isto bila u Jadranovu kaže da biftek košta 150 kuna! Mislim da ću na ljetovanje nositi svu hranu iz Zagreba, a oni neka dižu cijene! Samo što će biti iduće godine – pita se naša čitateljica iz Dugog Sela, Snježana Štefinovec, koja već godinama ljetuje u Jadranovu pored Crikvenice.

Cijena kilograma ćevapa od miješanog mesa (70 posto je junetine i 30 posto svinjetine) košta oko 42 kune u zagrebačkim mesnicama, dok je cijena kilograma bifteka oko 135 kuna. Kupcima preostaje da dobro proučavaju cijene i kupuju tamo gdje im se nudi najbolji omjer cijene i kvalitete.

Elipso

  • udari šefa:

    ako ides na more onda jedes fine stvari cordon blue, pile na žaru, nešto flambirano, minijaturno, puno povrca i mrvica zacina.. i skupo plačaš.. ne ideš na more da se toviš čevapima, svinjetinom, pa nije božić....

  • PIDOČA:

    opet gluposti pišu... kil mišanog mesa /ćevapi,pljeskavice/40 kuna...dva kila sladoleda/ledo/16 kuna.. štruca kruva 4 kune litra domaćeg /bicufit/vina 15 kuna,,, glava salate 3 kune... i sve to u Trogiru:-)

  • Ivekivek:

    Ne trebaju nam takvi gosti koji se hrae ćevapima.