Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Halo, doktore

U vezi sam, ali ne mogu se prestati dopisivati s drugim djevojkama. Što da radim?

shutterstock
01.03.2020.
u 21:16

Ovaj muškarac javio se liječniku Ordinacije.hr zbog problema kojeg ima u vezi, a ovo je liječnikov odgovor.

Pitanje:  Imam 29 godina, muško sam i u vezi sam s curom 6 godina, ona također ima 29 godina. Obožavam ju i želim provesti život s njom, ali imam problem dopisivanja s drugim djevojkama preko društvenih mreža, s jednom sam se čak i našao. Djevojka me puno puta otkrila i svaki put se stvarno želim promijeniti, želim prestati s tim i odlučan sam u tome, ali nakon nekog vremena dobijem želju, spakiram svoju djevojku u jednu ladicu i opušteno se ponovno dopisujem s drugim djevojkama, flertam i slično. Bude mi krivo i osjećam veliku grižnju savjest, ali ne mogu si pomoći. U obitelji imam povijest mentalnih bolesti (ujak s majčine strane ima shizofreniju) i ne znam ako je moj problem s te strane, trebam li s nekim razgovarati i mogu li riješiti svoj problem? 

Pogledajte kako novinarka i urednica Ivana Antunović Jović živi s vitiligom:

Odgovara Maja Vučić, prof. psihologije:

Svako ponašanje ima svoju funkciju. Vi s dopisivanjem i flertanjem s drugim djevojkama nešto dobivate, odnosno zadovoljavate jedan dio sebe. Koja je funkcija vašeg ponašanja trebate tek otkriti, a tad ćete moći pokušati riješiti problem. Činjenica da vam takvo ponašanje šteti i da s tim riskirate vezu sa ženom koju volite govori o ozbiljnosti problema kojeg vrlo vjerojatno nećete moći samostalno riješiti, a i sami kažete da ste već pokušali pa vam nije uspjelo. Stoga vam savjetujem da pronađete nekog iskusnog psihoterapeuta ili psihijatra jer u vašem slučaju treba dobro utvrditi korijen problema kako bi ga uspješno riješili. U suprotnom bi mogli ostati bez djevojke, a problem će i dalje ostati i ponavljati se u budućnosti.

Originalan članak objavljen je na Ordinacija.hr.

Saznajte kako održavati težinu nakon 50. godine:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije