Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Toplo - hladno

U trgovini 23 stupnja, a na ulici minus – idealno za razbolijevanje

šoping
Anto Magzan/Pixsell
02.12.2010.
u 09:13

Nemojte šoping obavljati u iznimno hladnim danima. Ako, pak, izlazite, dobro se utoplite i raskomotite kad uđete u dućan

Zimska jakna, šal i kapa u šopingu mogu samo odmoći, barem ako je suditi po temperaturama u trgovinama i trgovačkim centrima. Visoke temperature koje se stvaraju za gužvi u dućanima najbolje se osjete u blagdanskoj šoping-groznici, posebice vikendima, kada dosežu i više od 25 stupnjeva. Odlučili smo provjeriti kakva je situacija u zagrebačkim trgovinama, doduše radnim danom, pa smo u Mangu izmjerili 20 stupnjeva, a najtoplije je bilo u Algoritmu (23 stupnja). Oko 22 stupnja bile su temperature u New Yorkeru, Benettonu i Turbo Limaču.

Trgovački centri kažu da drže određen standard, temperature su u zajedničkim prostorima centara od 18 do 23 stupnja, a lokali mogu sami prilagoditi temperaturu. Hodati u jakni, kapama i čizmama na takvim je temperaturama nemoguće. Na to upozoravaju i liječnici koji napominju kako promjene s toplog na hladno mogu izazvati prehlade, viroze, ali i gripu koja nam stiže potkraj prosinca i u siječnju.

– Ne može se dogoditi ništa ako zabundani uđete s hladnog u toplu prostoriju. Skinut ćete se jer vam je vruće. Opasno je ostati u trgovini odjeven i izaći tako van. Ostanite zato u međuprostoru trgovine kratko, a pri ulasku u trgovinu raskomotite se. Važno je prilagoditi se prostoru u koji idemo, a ne godišnjem dobu. Primjerice, u trgovačkim centrima, ako su temperature kakve kažu da jesu, pametno je ostaviti kaput u garderobi, ali nipošto ne izaći van bez njega – napominje dr. Mirjana Gostović Jembrek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije