Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kupnja

U opustjelom centru King Cross počele se otvarati nove trgovine

king cross
27.08.2010.
u 18:00

Smanjili smo zakupninu, kažu u upravi KC-a. Zakasnili su, opstat će samo outleti, kažu u Udruzi zakupaca u centrima.

Zagrebačkome trgovačkom centru King Cross predviđalo se gašenje još zimus, dućani su se redom zatvarali pa je centar opustio. No zadnjih se dana trend mijenja - otvaraju se novi dućani! Tomu je pogodovalo smanjenje zakupa.

– Od početka godine naplaćuje se 20 posto niži zakup, a od svibnja do kraja 2010. na snazi je novi način obračuna zakupnine; u tom razdoblju zakupci plaćaju postotak od ostvarenoga mjesečnog prometa, i to onaj postotak koji je definiran u njihovu ugovoru o zakupu. Te mjere poduzete su upravo zato da bi se lakše prebrodile teškoće i ekonomska kriza – poručuju iz uprave KC-a. Tako je došlo do sklapanja novih ugovora pa su otvorene dvije trgovine Quelle outlet, početkom rujna otvaraju se i trgovine JYSK, Chicco, Kameleon, a bit će ih, kažu, još.

– Ni pod tim uvjetima neće opstati trgovine s novom robom, već jedino outleti. Troškovi su veći od razlike u marži, jer promet u KC-u je mali. Kasno su reagirali – komentira Željko Jeger, predsjednik Udruge zakupaca u trgovačkim centrima. (rok)

Ključne riječi

Komentara 6

DO
doktorica
11:49 28.08.2010.

neka daju iste cijene kao u Austriji i Njemačkoj pa će se roba prodavati,a ne da kod nas ta roba je duplo skuplja nego vani.

PE
pejic
12:06 28.08.2010.

Sto da idem svi skoro imaju samo za malade i lipe a za nas drek pa nemoramo ni da im idemo.

Avatar sebastian
sebastian
13:47 28.08.2010.

Zahvalite ovoj vladi da su cijene skuplje nego vani a place manje, u King Cross me samo zanima Interspar, u njemu ima sve a pogotovo fini kruh, meso, odojak u svim djelovima i to ne onaj od 200 kg, janjetina, teletina i to svaki dan, a u Konzumu gdje sam ja na Crnomercu ima svaki dan krmetina, nejdem vise u Konzum

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije