Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Dobar dan & Dobar san

U borbi protiv stresa, budite pobjednik!

Persen je biljni lijek te se primjenjuje kao dnevni sedativ kod stresa i napetosti ili kao pomoć kod nesanice. Ne izaziva negativne posljedice na zdravlje
22. veljače 2021. u 11:00 94 prikaza
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/2

Svatko doživi stres u nekom trenutku svog života. Stres ponekad može biti pozitivna sila i dovesti nas do pozitivnih ishoda. Međutim, kada postane kroničan, može utjecati na pojavu niza zdravstvenih tegoba. To može uključivati ​​glavobolju, napetost mišića, bol u prsima, nesanicu i narušeno mentalno zdravstveno stanje.

Prema Američkom udruženju psihologa, glavni uzroci stresa uključuju pritisak na poslu, nedostatak novaca, probleme sa zdravljem, probleme u vezi, nepravilnu prehrana i nedostatak sna. Nužno je naučiti nositi se sa stresom kako bi se smanjio rizik od tjelesnih i mentalnih problema.

Znanstvenici su proveli istraživanje te otkrili da je mogućnost kontrole izvora stresa ključna za smanjenje njegovog utjecaja. Neke strategije za smanjenje stresa uključuju identificiranje uzroka i razvijanje plana za njegovo rješavanje, redovite tjelesne aktivnosti i isprobavanje tehnika opuštanja poput disanja ili meditacije, kao i izgradnju snažnih odnosa s obitelji i prijateljima. Ukoliko niti jedna od ovih metoda ne uspije, mnogi potraže rješenje u primjeni sintetskih lijekova za smirenje koji dugoročno mogu dovesti do mnogo kompleksnijih problema. Umjesto takvog pristupa, krenite sigurnijem putem i okrenite se prirodnim rješenjima kao što je Persen. Persen je biljni lijek te se primjenjuje kao dnevni sedativ kod stresa i napetosti ili kao pomoć kod nesanice. Ne izaziva negativne posljedice na zdravlje.

 | Autor : Promo Foto: Promo

Izloženost stresu u adolescenciji

Mnogi ljudi počinju doživljavati stres tijekom adolescencije. Tijekom ove osjetljive faze uzroci stresa mogu uključivati ​​obiteljski pritisak, maltretiranje ili tjeskobu zbog uspješnosti.

Stres u adolescenciji može povećati rizik od razvoja psihopatologija u odrasloj dobi, poput anksioznosti, ovisnosti o alkoholu ili kockanju i poremećaja hiperaktivnosti s nedostatkom pažnje (ADHD). Provedeno istraživanje je pokazalo da sposobnost kontrole izvora stresa u adolescenciji može smanjiti rizik od negativnih učinaka u odrasloj dobi.

Smanjivanje negativnog utjecaja stresa

Unatoč činjenici da izlaganje situacijama stresa ima kratkoročne i dugoročne negativne učinke na ponašanje i fiziologiju, nekoliko je čimbenika koji bi mogli ublažiti njegov utjecaj. Jedan od tih čimbenika je mogućnost kontrole nad izvorom stresa.

Provedena studija na tu temu pokazuje da je promicanje strategija za kontrolu izvora stresa u adolescenciji jedan od presudnih čimbenika koji može pomoći u smanjenju rizika od visoke razine stresa u odrasloj dobi i smanjiti ranjivost na fizičke i mentalne probleme.

Stoga, osvijestite svoju unutarnju moć i naučite kontrolirati svoje postupke. Tako brinete o svome zdravlju i ostajete mirni od jutra do sutra!

Sadržaj nastao u suradnji s Persenom.

Persen je tradicionalni biljni lijek za primjenu kod naznačenih indikacija temeljenih na iskustvu dugotrajne uporabe. Persen je dostupan bez recepta, u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama za promet na malo lijekovima.  Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Iluzija
Muškarac ili žena? Ono što prvo vidite na ilustraciji otkriva koja vam je strana mozga 'jača'
Ikigai – razlog ili svrha, motiv zbog kojeg postojimo, a kojeg osjećaju milijuni Japanaca
ŽIVOTNI BALANS
Ikigai – japanska drevna tajna za dug i sretan život bez stresa koji bi svi trebali prakticirati