Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GASTROPREPORUKA

U 5/4 stiže Beaujolais Nouveau

Filip Horvat
Foto: PR
18.11.2014.
u 13:01

Okusi jeseni sljubljeni s Beaujolais Villages, Joseph Drouhin 2014 u restoranu 5/4

Svake godine je treći četvrtak u studenom rezerviran za premijerno kušanje beaujolaisa. Riječ je o tradiciji koja je prisutna u Francuskoj već desetljećima, a ove godine, točnije 20. studenog, u restoranu 5/4 svi zaljubljenici u ovu mlado vino voćnog okusa imat će priliku sljubiti Beaujolais Villages, Joseph Drouhin 2014 s okusima jeseni koje potpisuje chef restorana Filip Horvat. 

Pomno kreirani jelovnik uvertiru će započeti s krvavicama od svinjetine na mousseu od jabuke i cialdom od mandarine, zatim će uslijediti pečena pačja prsa, confit od pačjih bataka uz kremu od raštike, pšenične mlince i jus. Simfonija jesenskih okusa kulminirat će uz tart od badema i kremu od bundeve, a svaki slijed sljubit će se s vinom Beaujolais Villages, Joseph Drouhin 2014, kojeg će svi prisutni imati priliku premijerno kušati u Hrvatskoj. 

Beaujolais Villages, Joseph Drouhin dolazi iz francuske pokrajine Beaujolais koja je sastavni dio jedne od najpoznatijih francuskih vinskih regija – Burgundije. Čak 22.000 hektara gamay grožđa zasađeno je upravo na području Beaujolaisa u okolici 38 mjestašca. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije