Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte!

Trik stručnjakinje za čišćenje kupaonice od pet sekundi uklanja sve mrlje od kamenca

shutterstock
30.06.2023.
u 10:30

Stručnjakinja za čišćenje podijelila je svoj najbolji savjet za uklanjanje tvrdokornih mrlja od tvrde vode s tuševa i slavina, čime će vaša kupaonica ponovno zablistati.

Koliko god žudjeli za predivnom kupaonicom u kojoj bismo se mogli opustiti i dugo kupati u kadi, stvarnost je da ovo može biti jedna od prostorija u domu koju je najteže održavati čistom i blistavom. Tvrdokorne mrlje od tvrde vode, poznate i kao kamenac, mogu se vrlo lako nakupiti na vašim tuševima i slavinama, zbog viška minerala koji se nalaze u tvrdoj vodi, a može ih biti prilično teško očistiti, prenosi Mirror.

Srećom, vješta guruica za čišćenje sada je podijelila svoj 'trik od pet sekundi' za uklanjanje mrlja od tvrde vode, a ne može biti lakši nego što je. U videu na TikToku koji je oduševio obožavatelje čišćenja, stručnjakinja za kućnu njegu Marilyn je podijelila: 'Trik za život. Utrljajte vosak za svijeće na svoju slavinu. Voda će odmah iscuriti. Nema više mrlja od tvrde vode'.

 

@mmarlo__5862 Works great! #fyp #homehack #lifehackstiktok #lifetipsandtricks #bathroomhack #iwastodayyearsold #cleaninghacks #cleaningtipsandtricks ♬ Makeba - Jain

Snimka prikazuje Marilyn, koja se naziva korisničkim imenom @mmarlo__5862, kako trlja običnu svijeću po slavini, prije nego što ispere vosak, uz opasku da trik radi odlično. Površina tek očišćene slavine izgledala je sjajno i bez mrlja, ostavljajući mnoge Marilynine sljedbenike duboko impresioniranima.

Jedna osoba komentirala je: 'Oduševljena sam, mrzim mrlje od vode', a drugi je dodao: 'Kunem se da na ovoj aplikaciji učimo više nego ikada u školi'. Treća osoba je napisala: 'Ovo mi mijenja život, radim to odmah čim dođem kući'.

VEZANI ČLANCI: 

Prema web stranici za dom i vrt Dengarden, poznato je da je vosak za svijeće sigurna, netoksična i biorazgradiva alternativa otrovnim sredstvima za čišćenje, te je učinkovit u borbi protiv mrlja od tvrde vode i nakupljanja minerala. Sve što trebate učiniti je prstom utrljati vosak na slavinu, glavu tuša ili vrata tuša, potpuno ga prekrivši otopljenim voskom od svijeće prije nego što ga ostavite da se ohladi otprilike pet minuta kako biste mu dali vremena da se još jednom stvrdne. Ostatak voska tada se može isprati toplom vodom i sapunom, otkrivajući blistavu površinu.

Mikrobiolog otkrio: Evo koliko su sudoperi zapravo prljavi, čak i nakon temeljitog čišćenja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije