Naslovnica Lifestyle Kućne čarolije

Trendovi unutrašnjeg uređenja: kako upariti boju namještaja s bojom zidova

Nemate ideje kako obojiti zidove i iskombinirati boje s namještajem? Evo nekoliko savjeta koji će vam u tome pomoći
10. lipnja 2019. u 10:44 10439 prikaza
Trendovi unutrašnjeg uređenja
Foto: Shutterstock
Pogledajte galeriju 1/5

Dizajneri interijera su za 2019. najavili povratak dekora 70-tih godina, koji podrazumijeva snažne odvažne boje, zanimljive teksture i pružaju beskrajne mogućnosti personalizacije životnog prostora. Na Salone del mobile u Milanu, najvažnijem svjetskom događaju kada je u pitanju dizajn interijera i namještaja održanom u travnju, dominirale su odvažne boje i jednostavni, ali avangardno oblikovani komadi namještaja.

Kada razmišljamo o novoj boji zidova, osim bezvremenske tamno zelene, ove godine zidovi će voljeti nositi i različite nijanse plave, od intenzivno zagasitih tamnoplavih preko morskih pa sve do svjetlijih umirujućih sivoplavih nijansi.

Tako primjerice uz elegantnu tamno zelenu boju zida, savršeno će se uklapati jednostavni komadi smeđih komoda i sofa. Nećete pogriješiti ni s bijelim ili svijetlo sivim bojama namještaja, bilo da je riječ o sjedećim garniturama u svijetloj boji, policama za knjige ili stolićima, a možete posegnuti i za različitim detaljima bakrene boje.

Trendovi unutrašnjeg uređenja | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Za koju god plavu boju zida se odlučite, na sve nijanse savršeno će se uklopiti bijeli ili sivi namještaj, ali i komadi u boji drveta. Za odvažniji i upečatljiviji efekt, stručnjaci za interijer tvrtke JUB u skladu sa svjetskim trendovima predlažu kombiniranje tamno plave boje zida s primjerice ljubičastim, tamnocrvenim ili nježno ružičastim sjedećim garniturama, uz tek poneki ukrasni detalj u prirodnim bojama, u primjerice smeđe narančastim ili prljavožutim nijansama.

Za one koje traže nove ideje ali ne mogu se odlučiti na tamne nijanse zidova, dizajneri savjetuju nježno ružičaste nijanse koje se skladno sjedinjuju s namještajem bijele, crne i sive boje, a prostoru daju dašak soft glamoura. U svakom slučaju, stručnjaci savjetuju da se oslobodite viška namještaja kako biste što više oslobodili i otvorili prostor, prednost date jednostavnim komadima i pustite da prostorom dominiraju boje.

Trendovi unutrašnjeg uređenja | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Dizajneri interijera i dalje predlažu neobične teksture zidova, koji se mogu postići različitim tehnikama bojanja, ovisno o efektu koji želite postići. Ideje za različite tehnike postizanja reljefnih površina na zidovima kao i upute za bojanje u video formatu možete pronaći na stranicama tvrtke JUB, koja već više od sto godina proizvodi boje za unutarnje zidove i postepeno je širila svoj asortiman na boje za fasade, zaštitne premaze drva i metala i to sve u skladu s globalnim ekološkim i energetskim standardima. JUB ove godine obilježava 50. rođendan robne marke JUPOL, koja je tijekom godina na širem području regije postala sinonim za zidne boje.

Sadržaj nastao u suradnji s tvrtkom JUB

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka